2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Olaszország fele muszlim lehet 2100-ra

[fb_button]

Amennyiben a mostani trendek folytatódnak.

[caption id="attachment_36512" align="alignnone" width="760"] Giorgia Meloni[/caption]

Baljós elemzést hozott nyilvánosságra a FareFuturo nevű olasz think tank. A jobboldali Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) párttal közösen készített tanulmány a tömeges bevándorlással kapcsolatos tendenciák és a nem őshonos olaszok rendkívül magas születési rátája alapján arra a következtetésre jutott, hogy ha minden így megy tovább, 2100-ra az olasz társadalom fele muszlim vallású lesz.

A riport szerint az Appennini-félszigeten és csatolt elemein élő külföldi származású emberek 30 százaléka már most is az iszlám követője, csak a 2018-as évben 127 ezerrel nőtt a számuk, miközben a keresztényeké 145 ezerrel csökkent.

A tanulmány szerzői kitérnek rá, hogy tíz Olaszországba érkező migránsból nyolc muszlim, akiknek a születési rátájuk is jóval magasabb, mint az őshonos olaszoké:

egy muszlim nő átlagosan kétszer annyi utódot hoz napvilágra, mint egy keresztény.

Az olasz nemzet drasztikus fogyása már régóta témát szolgáltat Itáliában, az ország statisztikai hivatala szerint 2065-re 10 százalékkal fog csökkenni a népesség (mindezt úgy, hogy a muszlimok társadalmon belüli arányszáma folyamatosan növekszik). Olaszország a Föld 223 országa közül csak a 212. legtermékenyebb: 1000 állampolgárra mindössze 8,6 születés jut.

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője, korábbi belügyminiszter többször is hangsúlyozta az elmúlt években, hogy mekkora problémát jelentenek Olaszországban a bevándorlók, valamint az őshonos olaszok alacsony termékenységi mutatói. Salvini tavaly júliusban úgy fogalmazott:

Az a nemzet, amelyik nem képes gyerekeket szülni, halálra van ítélve.

Az olasz nemzet kilátásai a demográfia területén sem a legfényesebbek azóta, hogy a Liga helyét a bevándorláspárti Demokrata Párt (PD) vette át a kormánykoalícióban. A PD a bevándorlás ösztönzésével, illetve az olasz földön született migránsoknak alanyi jogon megadott állampolgársággal szeretné megállítani a népességfogyást, nem pedig az őshonos olasz családok támogatásával.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató