2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A halott Jobbik is beáll Karácsony Gergely mögé

[fb_button]

Elképesztően alkalmatlannak tartja, de támogatja Karácsonyt a baloldali Jobbik.

[caption id="attachment_36972" align="alignnone" width="1000"] Varga-Damm Andrea[/caption]
A Jobbik elfogadta a főpolgármesteri előválasztás eredményét, így el kell fogadnia Karácsony Gergely jelöltségét is – jelentette ki a párt országgyűlési képviselője. Magyar Zoltán arra reagált, hogy kedden a szintén jobbikos Varga-Damm Andrea még „elképesztően alkalmatlannak” nevezte az összes főpolgármesterjelöltet.

Nem tisztázott, hogy támogatja-e a Jobbik Karácsony Gergelyt – ezt nyilatkozta híradónknak kedden Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője.

Korábban közleményben tudatta a Jobbik, hogy az ellenzéki előválasztás szervezésében azért vettek részt, mert fontosnak tartották, hogy az egész országban egy ellenzéki jelölt álljon majd októberben. Kijelentették, hogy a Jobbik nem vesz részt a Karácsonyt népszerűsítő kampányban, az előválasztás eredményét azonban elfogadják.

Ennek ellenére a Jobbik országgyűlési képvelője kemény kritikát fogalmazott meg a főpolgármester-jelöltekről, köztük Karácsony Gergelyről is. Varga-Damm Andrea szerint a Budapest első emberének pozíciójáért ringbe szállók elképesztően alkalmatlanok.

Egy nappal később a Jobbik másik országgyűlési képviselője, Magyar Zoltán azonban már azt mondta, szorítanak Karácsonynak.

A Jobbik vállalta, hogy a budapesti előválasztás eredményét elfogadja, ennek értelmében Karácsony Gergely lett az ellenzéknek úgymond a főpolgármester-jelöltje, ilyen formán ez a hivatalos álláspontunk és szorítunk neki

– közölte a politikus.

Azonban nem csak Varga-Damm Andrea szerint alkalmatlan a posztra Karácsony Gergely. Riválisa, Berki Krisztián véleményét közösségi oldalán egy életveszélyesnek látszó zuglói társasház bemutatásával szemléltette.

Karácsony Gergely közben a stadionépítések megállításával kampányol. Közösségi oldalán online aláírásgyűjtésre buzdított. Bejegyzésében azt írja: „STOP! Budapesten nem kell több stadion! Az árát költsük inkább az egészségügyre!”

Az illusztrációként feltüntetett fotón viszont a Fejér megyei Pancho Aréna látható, amely Felcsúton van. A baloldal főpolgármester-jelöltje nem először tévedett a földrajzot illetően. Korábban azt állította, hogy Csepel Észak-Pesten van, de meggyűlt már a baja a Nemzeti Múzeummal is, amelyről azt hitte, a Városligetben található.

Forrás: Pestisracok.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató