2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A nyílt utcán lőttek agyon egy hivatalnokot Ukrajnában

[fb_button]

Gépkarabéllyal agyonlőtték szerdán a nyílt utcán, több járókelő szeme láttára a helyi társult települések tanácsának helyettes vezetőjét a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében lévő Jakimivkában.

Az UNIAN ukrán hírügynökség a megyei rendőrségtől szerzett értesülései alapján arról számolt be, hogy Dmitro Kirillovot a település központjában, a tanácsháza épületének lépcsőjén lőtte agyon egy ismeretlen férfi, az előzetes információk szerint Kalasnyikov gépkarabéllyal. A gyilkosságnak körülbelül egy tucatnyi szemtanúja volt.

A rendőrség közlése szerint az ismeretlen férfi előbb odalépett a tisztségviselőhöz, mondott neki valamit, majd közvetlen közelről többször rálőtt.

Ezután a földön fekvő áldozatára leadott még egy lövést, majd a szomszédos házak udvarain át elmenekült a tetthelyről.

A helyszínen megjelentek a megyei rendőrség és az ügyészég vezetői. A hatóságok keresik az elkövetőt, de egyelőre több információt nem hoztak nyilvánosságra a bűnügyről.

A 42 éves Dmitro Kirillov a tanácselnök humanitárius kérdésekért felelős helyettese volt – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. A jakimivkai tanács több kistelepülés képviseletét látta el egymagában, miután az elmúlt években végrehajtott önkormányzati reform keretében egyesítéssel társult településekké nyilvánították a környező kis lélekszámú falvakat, és egy önkormányzat alá vonták össze az irányításukat.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató