2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Az Index nagyon aggódik a klímaváltozásért, de úgy hűtik az irodáikat, mintha nem lenne holnap

[fb_button]

Amikor a kinti, nyári hőmérséklet eléri a 30-35 Celsius fokot, akkor az Index munkatársai akár 20 – 22 fokos irodából aggódhatnak a bolygóért, a klímáért és a globális felmelegedésért. A népszerűtlen baloldali narratívák újracsomagolásáért felelős Index irodáját akkora légkondicionálók hűtik, amelyek önmagukban több szén-dioxid előállításáért felelnek, mint egy komplett kistelepülés.

Nagyon úgy tűnik, hogy a klíma-apokalipszis első számú hazai hírnökeit nem zavarja az a sok környezetszennyező „áramtemető” az irodaházuk tetején, és élvezik, amikor a tárgyalóik álmennyezetéről kellemes hűvös levegőt fújnak a 4 csöves fan-coil légkondicionálók, amelyek olyan kényelmi berendezések, amely nagymértékben felelősek a klímaváltozásért.  Tudósok, szakértők már nagyon régen megállapították: ahogy hevül a Föld, úgy fordulnak az emberek egyre gyakrabban a légkondi felé, ami fokozott üvegházgáz-kibocsátással járhat, melytől pedig még nehezebb lesz fékezni a klímaváltozást. Ergo: tovább hevül a Föld.

A Tűzfalcsoportnak sikerült exkluzív felvételeket készítenie az Index új irodájának a tetőteraszáról, ahol láthatóak a több kilowattos gépezetek, amelyek azért felelősek, hogy kellően lehűtsék azokat a helyiségeket, ahol az újságírók naponta riogathatják a közelgő világvégével az olvasóiikat.

A Tuzfalcsoport.blogstar által készített felvételeken jól látszódnak a klímaberendezések, ám a Buda Square irodaház saját reklámanyagában is megemlítik, hogy irodáikat a fullasztó nyári melegben légkondikkal hűtik. Ez már csak azért is bajos, mert mindez egyenes arányban áll energiafelhasználásunkkal, s az ennek következtében emelkedő CO2 kibocsátással, amelyet nyáron legnagyobb részt légkondicionálók használata idéz elő. Ördögi körforgásba érünk ezzel, mivel a légkondicionálók működtetése a legtöbb energiát igénylő megoldás, amivel csak tovább emelkedik a légkör CO2 tartalma, mely tovább növeli az átlaghőmérsékletet.

https://youtu.be/cah6t9t0v7U

Az Index bármikor befogható egy kis internacionalizmusra

Természetesen a klímaváltozás, és a környezetvédelem kapcsán is az Index első gondolata nem az volt, hogy mit tehet Magyarországért, hanem az, hogy milyen nemzetközi szervezethez tudna csatlakozni, ahol majd le lehet járatni Magyarországot. Meg is találtak ezt, és miután ráeszméltek arra, hogy ők Magyarország talán leginkább környezetszennyező hírportálja gyorsan csatlakozott egy Covering Climate Now nemzetközi médiaegyüttműködési konglomerátumhoz, amely nem meglepő módon a klímavédelem mellett a migránssimogatással is foglakozik.

Ha alaposabban megnézzük az Index cikkeit, akkor egyértelműen látszik, hogy a természetvédelem helyett leginkább olcsó, rég lejárt és be nem vált baloldali narratívákat próbálnak új köntösbe bújtatva letolni az olvasóik torkán.

Forrás: Tuzfalcsoport.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató