2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Barcelonában rablásoktól és nemi erőszakolásoktól féltik a Fradi szurkolókat

[fb_button]A növekvő bűnözésre figyelmezteti a Barcelonába készülő szurkolóit a Ferencváros. Csütörtökön kezdi az Európa Ligában a csoportmeccseket a Fradi, és az első ellenfél az Espanyol lesz idegenben.A klub a honlapján a rossz barcelonai közbiztonságra hívja fel a szurkolók figyelmét. A klub a következőket írta a katalán mindennapokról:
  • az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az erőszakos utcai rablások száma a turisták által leglátogatottabb helyeken.
  • Az előző évek hasonló időszakához képest az elmúlt három hónapban a gyilkosságok mellett a nemi erőszak eseteinek száma is drámai növekedést mutat.
  • A korábban jellemző lopás és zsebtolvajlás helyett szaporodnak az esetenként súlyos sérülésekkel járó erőszakos rablások.
  • A táskákat, ékszereket, értékes órákat motorbiciklis bűnözők „lerántással”, gyalogos társaik pedig - gyakran csoportos elkövetőként - hátulról „fojtogatással” rabolják el a gyanútlan turistáktól.
Barcelonában az elmúlt időszakban valóban romlott a közbiztonság. Augusztus közepén Ada Colau, a város polgármestere be is jelentette, hogy "biztonsági válsághelyzet áll fenn", miután két súlyos eset is történt. Az egyikben nagyobb harc bontakozott ki Barcelona utcáján, több sebesültet szállítottak kórházba, a másikban pedig egy késes rablás során életét vesztette egy 47 éves dominikai férfi. A városvezetés ugyanakkor folyamatosan hangsúlyozza, hogy
"Barcelona továbbra is biztonságos városnak számít Párizshoz, Londonhoz vagy Rómához viszonyítva."
Forrás: Index
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató