Vadhajtások

Elhunyt Ríz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere

[fb_button]

Szomorú közleményt jelentetett meg Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, melyet a főpolgármester, Tarlós István jegyez.

„Mély fájdalommal értesültem polgármester barátom, kollégám és képviselőtársam haláláról. Egyik legközelebbi munkatársam volt, ezért halála számomra személyes veszteség is. Ríz Levente 2006 óta volt a XVII. kerület polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja. Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta. Őszinte részvétemet nyilvánítom családjának” – írta Tarlós István, aki egyúttal bejelentette azt is, hogy Ríz Leventét, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti.

A Fidesz a polgármester halálhírével kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hatalmas munkabírású, elkötelezett, kiváló polgármester 2006 óta vezette a főváros XVII. kerületét, az ott élők nagy arányban támogatták az általa elvégzett munkát.

Halálával igaz barátot, tapasztalt szövetségest és nagyszerű polgármestert veszítettek el – írták.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a távirati irodához eljuttatott közleményében azt írta: „amikor egy 45 éves, tervekkel teli ember meghal, akkor ott nincs politika, csak döbbenet”.

A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Riz Levente családjának – tette hozzá.

Forrás: Magyar Nemzet