2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

M.Richárd a karambol pillanatában videózta magát

[fb_button]

Csütörtökön délelőtt folytatódott a tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken a Dózsa György úti halálos baleset ügyében. Két éve a kecskeméti maffiaper volt vádlottja, M. Richárd egy Mercedesszel csapódott bele egy balra kanyarodó Citroënbe a  XIII. kerületi Dózsa György úton. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az ügyészség mindkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

A tárgyaláson levetítettek egy korábban a nyilvánosság számára ismeretlen videót. Ezen az látszik, hogy M. Richárd mobilozott a baleset pillanatában, saját magát videózta még az ütközés előtti másodpercben is. Azt a szakértő állapíthatja meg, hogy M. Richárd a mobilt a kezében tartotta-e, vagy az a műszerfalon volt. Erre valószínűleg a következő tárgyaláson ad majd választ.

M. Richárd védője azt kérte a bírótól, hogy a nyilvánosság kizárásával vetítsék le a videót a tárgyaláson, de a bíróság elutasította az indítványt. M. Richárd ezután csak annyit kért, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat már ne játsszák le, a bíróság ennek a kérésnek viszont eleget tett.

Ezt a videót vetítették le a tárgyaláson:

M. Richárd a néhány másodperces videó levetítése után felállt, és azt kérte a bírótól, hogy hallgassák meg röviden a felvétellel kapcsolatban. Mint mondta, ezt a felvételt azért nem adták be bizonyítékként, mert olyan tartalmú, ami nem tartozik másra, nem tartozik a sajtóra.

Mivel ez nem titok többé, elmondom, mi történt. Ezt az autót én meglepetésként vettem a páromnak. A felvételt neki szerettem volna elküldeni, hogy jelezzem, hogy egy autót kap tőlem ajándékba. Ez a telefon le volt téve a pohártartóba.

A baleset az ügyészség szerint a következőképpen zajlott: M. Richárd jogosítvány nélkül a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/h sebességgel közlekedett a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, aki szabálytalanul, az ívet levágva kanyarodott be a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget.

Forrás: Index

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató