2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Migrációpárti Rackete rajongó színésznőt vert meg egy marokkói migráns az utcán Torinóban

[fb_button]

Néhány nap alatt ez volt a harmadik eset, hogy "minden ok nélkül" bántalmaztak olasz nőket bevándorlók, de az ütéstől elájult ballib művésznő csakis a rasszizmus miatt aggódik.

Szeptember 9-én hétfőn délelőtt az észak-olasz Lecco vasútállomása aluljárójában lökött le a lépcsőn a földre egy 24 éves togoi migráns egy számára teljesen ismeretlen 18 éves olasz diáklányt. Majd tovább haladva egy 56 éves nő arcába vágott bele ököllel. A nő azon nyomban elterült a földön, annyira erős volt az ütés.

Az afrikai férfi úgy ment tovább az útján, mintha semmi sem történt volna, azonban a rendőrség elfogta, és letartóztatták. A kihallgatása során azonban arra nem tudott választ adni, hogy miért is támadta a nőkre, csupán azt felelte, hogy "nem tudja". Brutális tettét térmegfigyelő kamerák is jól rögzítették.

Szintén hétfőn a reggeli órákban a közép-olasz Terracina (Latina) utcáján verte meg minden ok nélkül egy házi őrizetből elszökött 26 éves marokkói migráns egy olasz nőt. Az áldozat nyugodtan ment az utcán, amikor a bevándorló rátámadt, és ököllel püfölte és rugdosta. A nő különböző sérüléseket szenvedett el, és a vizsgálóbíró elrendelte a támadója előzetes letartóztatását.

Szombaton este 7 óra körül pedig Torinóban vert meg egy 34 éves marokkói bevándorló egy 30 éves olasz lányt a város Barriere di Milano negyedében. A drog behatása alatt álló észak-afrikai férfi e kiérkező katonai rendőrökre is rátámadt, és csak elektromos sokkolóval tudták leállítani.

A torinói áldozatról később kiderült, hogy egy ismert színésznőről van szó, aki a facebook oldalán egy augusztus 7-ei bejegyzésében támadta Matteo Salvini, előző belügyminiszter illegális migrációt korlátozó biztonsági rendeletét. Az egyébként igen kevés hírt megosztó Gloria Cuminetti egy további június 30-ai bejegyzésében Carola Racketeről osztott meg egy hírt, amely hősnek nevezi a Sea Watch NGO-s hajó hirtelen híressé és hírhedtté vált kapitányát. Cuminetti ebben a bejegyzésében az emberekben a félelemet, az arroganciát és az individualizmust tápláló politikát támadta.

Miután kiderült, hogy ki a szombati támadás áldozata, sokan írtak hozzászólást Gloria Cuminetti migrációt pártoló bejegyzéseihez, amelyben többen jelezték, hogy sajnálják ami vele történt, és hogy a saját bőrén kellett megtapasztalnia a nézetei veszélyességét. A baloldali sajtó őket természetesen rögtön gyűlölködőknek nyilvánította. Így már számukra nem is a marokkói migráns lett a valódi veszélyes agresszor, hanem a lány internetes "támadói".

Cuminetti végül törölte ezt a két bejegyzését, és a mai napon mindjárt két interjúban is tudatta a világgal, amelyek az olasz baloldali liberális sajtó két nagy zászlóvivője a La Stampa és az Il Corriere delle Sara lapokban jelentek, hogy nem haragszik a marokkói támadójára, hanem sajnálja őt, és a közösségi médiában terjedő rasszizmus aggasztja őt igazán.

[caption id="attachment_37065" align="aligncenter" width="575"] Gloria Cuminetti[/caption]

Az olasz színésznő elmondta az interjúkban azt is, hogy az ismeretlen marokkói férfi a lakása közelében az utcán vágott ököllel az arcába "minden ok nélkül", aminek  a hatására elájult, és a földre zuhant, de nem tört el semmije. A férfi csak ment felé, és semmi nem utalt rá, hogy bármi baja is lenne vele, és aztán egyszer csak ezt tette vele. Úgy gondolja, hogy nagyon igazságtalan, ami vele történt, de biztos a férfit is sok igazságtalanság érte az életében, és nem kapott elég szeretetet.

Cuminetti szerint semmi köze nincs a férfi tettének ahhoz, hogy marokkói, lehetett volna akár tunéziai vagy svájci is. Valamint elutasítja azt hogy, gyűlölködjön, vagy féljen. Ő egy multikulturális negyedben él, és nem fog elköltözni onnan a történtek miatt, jelentette ki. Valamint azt is tudatta a baloldali sajtóval, hogy éppen egy filmet forgat, amelynek az a címe, hogy "Igazságot mindenkinek" (Giustizia per tutti).

A ballibek Cuminettivel az élen újból tanújelét adták annak, hogy egészen sajátságosan értelmezik a kultúrák közös együttélését, és bármi is történik nem hajlandóak azt elismerni, hogy egymásnak homlokegyenest világfelfogásokról van szó, amelyeket nem lehet egymással összeegyeztetni.

Abban a kultúrában, amelyből a migránsok nagy része érkezik a nőknek nem szabad az utcára kilépni fejkendő nélkül. Vannak a bevándorlók között olyanok, akik éppen emiatt jönnek el pl. Iránból, de sokan vannak köztük olyanok is, akik radikális nézeteket vallanak továbbra is, hiába költöznek át a muszlim országokból Európába.

Ennek fényében a "minden ok nélküli" támadások hátterében tisztán felsejlik az erőszakos dzsihád, amely a migránsok számának növekedésével is egyre több követőre lelhet és lel. Valahol szép dolog azt hinni, hogy a szeretet majd mindent megold, de sajnos a valóság nem ezt mutatja.

Forrás: Multikultifigyelo.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató