2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

150 emberrel teli utasszállítót rongált meg szándékosan egy muszlim reptéri munkás

[fb_button]

Extrudált polisztirolhabot fújt egy Boing 737-es utasszállító orrának szerelőüregébe egy 60 éves muzulmán reptéri munkás annak érdekében, hogy az zavart okozzon a repülőgép elektronikus navigációját szavatoló rendszerében.

A júliusban 150 utast szállító American Airlines egyik repülőgépét szándékosan megrongáló férfinak szeptember 5-én ismét megtagadta a bíróság az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését, mivel az indoklás szerint nagy az esélye annak, hogy szökni próbálna. Abdul-Majeed Marouf Ahmed Alani muszlim reptéri munkás nem tagadta, hogy szándékosan bénította meg a repülőgép navigációs rendszerét annak reményében, hogy „késéseket fog ezzel előidézni a Miami Nemzetközi Reptéren”.
Csakhogy a protokollszerűen elvégzett rendőrségi házkutatás során a férfinál az Iszlám Államról szóló propagandát találtak, továbbá egy közvetlen közelről kivégzett ember halálát megörökítő képsorokat. Mi több, kiderült az is, hogy korábban 700 amerikai dollárt küldött egy Irakban élő rokonának is. Mindezek ellenére a szövetségi bíróság nem terrorizmussal, hanem pusztán szándékos rongálással és károkozással gyanúsítja Abdul-Majeed Marouf Ahmed Alanit. A repülőgép rendszere a rongálást követően azonnal hibaüzenetet küldött a pilótáknak, akik a felszállás elhalasztása mellett döntöttek, így szerencsére senki nem sérült meg.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató