2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Az idegbeteg Puzsér szerint Magyarországon feudalizmus van

[fb_button]Berki Krisztián független főpolgármester-jelölt azt ígéri, az önkormányzati választás előtt tizenhárom nappal, október 1-jétől ismerteti teljes programját. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, addig vár a programismertetéssel, amíg a többi jelölt “kellően félni és izgulni fog”, ráadásul szerinte az most amúgy sem kapna elég figyelmet, amikor a főpolgármester-jelöltek egymással marakodnak.

https://youtu.be/OFQiJfKfM4E
“Vagyok én és a többiek”

– mondta Berki Krisztián, aki határozottan állította, a közvélemény-kutatásokon szerinte 2 százalékosra mért támogatottsága ellenére bízik a megválasztásában.

Berki Krisztián bírálta Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelöltet, amiért nem fogadta el az M1 pénteki meghívását. Karácsony Gergelyre célozva azt mondta, az idegesség, a feszültség miatt nem jön el, a vetélytársaival nem hajlandó leülni, pedig szeretne elindulni egy választáson, szeretne ott lenni, képviselni embereket.

Kitért arra is, hiába mondja Karácsony Gergely azt, hogy ő Zuglóért él és hal, mert szerinte egy felelős kerületi vezető, amikor miniszterelnök-jelölt lesz, felméri annak a súlyát, hogy másnaptól mit fog tenni Zuglóért, hiszen nem lesz jelen, nem lesz ott, nem az a fő kampánya, nem az a fő célja.

Innentől kezdve előtte sem történt semmi Zuglóban, azóta pedig végképp nem

– fogalmazott Berki Krisztián, aki arra is rákérdezett, Karácsony Gergely mit tesz Zuglóért annak ismeretében, hogy miután megbukott miniszterelnök-jelöltként, pár hónap múlva már el is indult főpolgármester-jelöltként. Berki Krisztián elmondta, megválasztása esetén azon dolgozna, hogy megszüntesse a főváros 115 milliárd forintos veszteségét.

Közölte, választási kampánycsapatát a voksolás napján, október 13-án kívánja bemutatni, annak tagjai pedig szerinte sokaknak meglepetést jelentenek majd. Berki Krisztián megjegyezte, korábban tizenhat napon át 100 emberrel, szabályosan gyűjtötte össze az indulásához szükséges ajánlásokat. Jogi képviselője, Szilágyi Roland ügyvéd a műsorban elmondta, két esetben is feljelentést tettek Puzsér Róbert főpolgármester-jelölttel szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezések használata miatt.

https://youtu.be/QNonYdMp35A

PUZSÉR RÓBERT: ÉLHETŐBB, EMBERRE SZABOTT BUDAPESTRE VAN SZÜKSÉG

Élhetőbb, emberre szabott Budapestre, belélegezhető levegőre és egy olyan fővárosra van szükség, amely nem az ingatlanbefektetőknek és az autóknak épül, hanem a lakosoknak – mondta Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: Budapestet nem az autóval rendelkező felső tíz százalék, hanem a maradék kilencven százalék szükségleteire kellene optimalizálnia a főváros vezetésének a következő ötéves ciklusban. Hangsúlyozta: az M1 aktuális csatorna meghívását nem azért fogadta el, hogy ismertesse programját, hanem azért, hogy átfogó rendszerkritikát adjon. Ennek részeként a magyarok zsarolásának nevezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azon nyilatkozatát, miszerint a kormánnyal való jobb kapcsolat segít a települések fejlődésében.

A magyar társadalom jobbágysorba züllesztése, színtiszta feudalizmus ez a nyilatkozat

– vélekedett; szerinte ezzel arra szólította fel a magyarokat a miniszter, hogy szavazzanak a Fideszre, amennyiben szeretnék, hogy településeik fejlődjenek.

“Berki Krisztiánt azért indította el Rogán Antalt, hogy vele rombolja a demoktratikus diskurzust. (…) A saját intézményeit sem tiszteli a Nemzeti Együttműködés Rendszere, még ezt a választást sem.” Kiírnak egy választást, elindítják rajta az izomcelebet, “majd szétplakátolják a várost, hogy Budapest nem cirkusz. Akkor talán nem kéne cirkuszt csinálni belőle.”

Kitért arra is: ellenzékváltás nélkül nem lehet kormányt váltani. A jelölt azt mondta magáról:

saját helye a magyar politikai térképén Gyurcsánytól és Orbántól is egyenlő távolságra van, vagyis egyszerre ellenzéke a 2010 előtti nyolc évnek és a 2010 utáni időszaknak is”.

Puzsér Róbert úgy fogalmazott: azért van a 2019-es önkormányzati választások szavazólapján, hogy “megképezze a jelenlegi rendszer alternatíváját”.

Karácsony Gergely nem vállalta a közmédiás szereplést

Forrás: Pestisracok.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató