2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az utcai bombák veszélyére figyelmezteti a lakosságot a multikulti Malmö rendőrsége

[fb_button]

Nem csoda, hiszen a svéd városban idén már 23 robbantás történt.

Felhívást intézett az emberekhez a jelentős migrációs hátterű lakossággal rendelkező Malmö rendőrsége. A dél-svédországi város rendvédelmi szerve arra kéri a polgárokat, hogy nyitott szemmel járjanak az utcán, főleg éjszaka, ugyanis nem lehet tudni, hogy mikor botlanak bombába a település közterületein.

A malmői rendőrség képviseletében Göran Holmgren elmondta, habár relatíve kicsi rá az esély, hogy valaki robbantás áldozatává váljon, a lakosságnak ébernek kell lennie.

Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek egy picit óvatosabbak legyenek. Felismerjék a gyanúra okot adó tárgyakat, elhagyott bőröndöket, táskákat

– idézi Holmgren szavait a svéd közszolgálati rádió honlapja.

Nem véletlen a malmői rendőrség figyelemfelhívó akciója, ugyanis a 2015-ös migrációs krízis óta jelentősen megnőtt a robbantások száma a városban:

2017-ben 58, 2018-ban 45, idén augusztus végéig pedig 23 detonációt regisztráltak a hatóságok.

De nemcsak a malmőieknek gyűlik meg a bajuk a robbanószerkezetekkel, néhány nappal ezelőtt a Göteborgtól egyórányi autóútra fekvő Skogshöjden település iskoláját kellett evakuálni egy kézigránát miatt.

A svédországi „bombahelyzet” tarthatatlanságát jelzi, hogy korábban már a skandináv állam uralkodója, XVI. Károly Gusztáv is megszólalt a témában

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató