Vadhajtások

Bilis Berni megkattant: “A civilizációnk összeomlása megjelent a horizonton”

[fb_button]

A politikus az élelmezés jövőjének szemszögéből is sötét jövőt festett.

A független országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy szerinte Áder János nem képviselheti jól Magyarországot az ENSZ klímacsúcsán. Szél arról beszélt, hogy nagyon nehéz volt kihúzni a kormányból, hogy a köztársasági elnök fogja képviselni hazánkat a klímacsúcson. Hozzátette, hogy szerinte ha a a kormány komolyan venné a kérdést, akkor személyesen a miniszterelnök menne el.

Szél Bernadett szerint Magyarország 2030-as klímavállalásai nem elég ambíciózusak. A politikus úgy vélekedett, hogy 2030-ra nem fog működni Paks 2, és így szerinte még az Áder János által bejelentett vállalásokat sem fogjuk tudni tartani. Hozzátette, hogy szerinte azért van Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárás, mert „olyan minőségűek a városainkban a levegők, hogy belehalunk”.

Szél szerint ketté fog szakadni a társadalom. Azt mondta, hogy lesz pár gazdag ember, aki megfogja úszni, de szerinte tömegesen lesznek szegények, akik nem fogják tudni a „klímaalkalmazkodást” megvalósítani. A politikus az élelmezés jövőjének szemszögéből is sötét jövőt festett. Szerinte az, ami most természetes, hogy

csinálok egy krumplipürét vacsorára, meg eszünk hozzá almát, nyáron van málna, ezek a dolgok eltűnnek”.

Forrás: Mandiner