2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Elképesztő mutyizásba kezdett a Jobbik és az MSZP

[fb_button]

A kispesti fideszes polgármesterjelölt, Dódity Gabriella a Facebook-oldalán tette közzé azokat a dokumentumokat, amely szerint egy jobbikos szakértő 15,5 millióért kapott lakást a szocialista vezetéstől, de most 28,2 millióért árulja. Gajda Péter, kispesti szocialista polgármester egészen elképesztő magyarázkodásba kezdett.

Ma már elkerülhetetlennek látszik, hogy az önkormányzat növelni tudja bérlakásállományát, így segítve azokat, akiknek a piaci alapú vásárlás és lakásbérlés elérhetetlen – olvasható Gajda Péter MSZP-s kispesti polgármester programjában, aki azt tervezi, hogy egy úgynevezett Kispesti Lakásügynökséget hoz létre, amely felvásárolná az üresen álló lakásokat, és a piaci ár alatti bérleti díjért adná ki a rászorulóknak. A hangzatos ígéret azért érdekes, mert szöges ellentétben áll a XIX. kerületi városvezetés eddigi gyakorlatával.

Szánalmas magyarázkodás

A kispesti fideszes polgármesterjelölt, Dódity Gabriella a Facebook-oldalán tette közzé azokat a bizonyító erejű dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy

 az önkormányzat 15,5 millió forintért adott el egy 2,5 szobás, 60 négyzetméteres lakást Dobó Józsefnek, aki a Jobbik szakértőjeként dolgozik Kispesten, 

korábban pedig képviselőjelölt is volt a párt színeiben. Az adásvételi szerződést maga Gajda Péter polgármester szignálta. Az ügylet május 22-én jött létre, Dobó azóta az interneten árulja a lakást 28,2 millió forintért.

A kispesti MSZP-s városvezető csütörtök délelőtt adta át a XIX. kerületi Kiserdőt a Pilisi Parkerdő Zrt. vezetőségével. A Magyar Nemzet az esemény után arról kérdezte a politikust, hogy mennyire egyeztethető össze a tervezett önkormányzati lakásvásárlási program azzal a gyakorlattal, hogy az önkormányzat a piaci ár feléért ad el lakást a kerület ellenzéki szereplőjének. – Fél áron biztosan nem vásárolt senki önkormányzati bérlakást – válaszolta Gajda Péter.

Kifejtette:

nem tud arról, hogy jobbikos szakértő kapott-e lakást, a konkrét esetet nem ismeri. 

– A jogszabályok által készített értékbecslés alapján a bent lakó bérlő megvásárolhatja az önkormányzati lakást. Ennyi történt – fogalmazott a politikus. Mint mondta, egy évben 10-15 ilyen lakáseladás van a kerületben.

A rendezvényen részt vevő Dódity Gabriella úgy tájékoztatott, az esettel kapcsolatban írásban intézett kérdéseket a jegyzőhöz, és a lakásügyi bizottság ülésén még az október 13-i választások előtt választ ígértek a kérdésre. – Kíváncsian várom, mi lehet a magyarázat arra, hogy a piaci ár feléért kelt el egy önkormányzati ingatlan – mondta a polgármesterjelölt.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató