Carola Rackete: Készen állok az újabb mentésre!

[fb_button]

A Sea Watch nevű NGO korábban letartóztatott kapítánya volt a vendége egy studió beszélgetésnek.

Salvini véleménye? Nem érdekel az olasz belpolitika!

– mondta Carola Rackete a riporter kérdésére.

A Soros féle mentőhajó kapitánya elmondta a balos TV-ben:

„Nem akarok válaszolni Salvini mondataira. Szeretném elmondani, hogy szakmám szerint ökológus vagyok, természetvédelmi mesterfokozattal rendelkezem. Nem igazán érdekel az olasz belpolitika. A bolygó és az ökoszisztéma hamarosan kihal.”

“Oda vinni a segítséget és helyben támogatni az embereket. Ezzel a gondolattal egyetért vagy nem? – kérdezte a riporter.

Carola Rackete így felelt:

“Az európai országok hosszú időkön keresztül kizsigerelték Afrikát. Ha valaki kárt tesz valamiben, akkor azt helyre kell hoznia, kötelességünk segíteni.”

Megjegyezénk, hogy a német lány most mentette fel hazánkat ezzel a mondatával.

Ezek után nekünk csak annyi a teendőnk, hogy kérjünk egy listát Carolától, a brüsszelitáktól, illetve azoktól az emberektől, akik istenítik ezt a fiatal német kommunista lányt azokról az országokról, amelyeket Magyarország kifosztott a gyarmatosításával Afrikában és Ázsiában…

Köszönjük!

Több mint száz migráns érte el péntek este az Olaszországhoz tartozó Lampedusa partjait – jelentette szombaton a RAI olasz közszolgálati csatorna.

Kilencvenkét ember egy olyan hajóval érkezett, melyet az olasz parti őrség vett észre pár tengeri mérföldre a szárazföldtől, majd a kikötőbe kísérte a járművet. Tizenhatan egy másik hajóval érték el közvetlenül a sziget kikötőjét.

A sziget száz férőhelyes menekülttáborában jelenleg mintegy háromszáz ember várakozik. Tunéziaiak egy csoportja napok óta tiltakozik tervezett kitoloncolásuk ellen.

Továbbra sem tudni viszont, hogy hol szállhat partra az a 182 ember, akik az Ocean Viking civil hajó fedélzetén várakoznak. Van köztük kisgyerek, újszülött és várandós nő is. Az SOS Mediterranée civil szervezet tudatta, hogy a máltai kutatási és mentési területen a fedélzetre vett 35 ember átszállhatott egy máltai katonai hajóra. Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet felszólította az európai országokat, hogy azonnal találjanak megoldást a hajón lévők partra szállítására.

Szeptemberben immár 51 százalékkal több menedékkérő érkezett Olaszországba, mint az előző év azonos időszakában; ebben a hónapban eddig 1435 ember érkezett, míg tavaly ilyenkor 947. Idén 6570 menedékkérő érkezett az országba. Tavaly 20 859-en, míg 2017-ben még 102 954-en érkeztek a tengeren át Olaszországba.

A Giuseppe Conte vezette új, baloldali olasz kormány enyhített a korábbi koalícióban kormányzó jobboldali Liga vezére, Matteo Salvini által bevezetett szigorú politikán, melynek keretében Olaszország egyáltalán nem engedte kikötni a menedékkérőkkel érkező hajókat – írja a Demokrata.

Check Also

Bejelentették: Álmos Joe az új amerikai elnök

Vége! Az Egyesült Államok Kongresszusa hivatalosan is megerősíti a szavazatszámlálás végeredményét, és Joe Bident az …