2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Trump észre sem vette Greta Thunberget

[fb_button]
Az amerikai elnök nem vett tudomást a rá váró klímaaktivistáról New Yorkban.
[embed]https://youtu.be/LP3FTs4YZ84[/embed]
Greta Thunberg, a nemzetközi lobbi által irányított svéd gyerekaktivista az ENSZ New York-i klímakonferenciáján – ahová vitorlással érkezett Európából – sírva mondott beszédet hétfő folyamán.
Ijesztő szónoklatot tartott az ENSZ klímacsúcson a 16 éves klímahisztis Greta Thunberg, akit a világ ma már a legismertebb környezetvédő aktivistának ismernek.
"Ez teljesen elcseszett. Nekem nem kéne ma itt állnom. Az iskolapadban lenne a helyem, az óceán másik felén. És mégis mindannyian hozzám jöttök egy kis reményért? Hogy merészelitek? Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaitokkal"- olvasta a megírt szöveget a fiatal lány. A The Guardian beszámolója szerint rövid beszédében Greta felelősségre vonta a világ kormányait és az eseményen résztvevőket, hogy egyáltalán nem tesznek eleget, nem hiszik el, hogy most rögtön kell cselekedni. Greta Thunberg folytatta az olvasást: ő mégis a szerencsések közé tartozik, hiszen máshol már emberek haldokolnak, és egész ökoszisztémák dőlnek össze. "Egy tömeges kihalás szélén állunk. És mégis csak a pénzről meg a gazdasági növekedés meséiről tudtok beszélni" - magyarázta félelmetes arckifejezésekkel. https://youtu.be/bW3IQ-ke43w Greta Thunberg a környezetvédelem jegyében nem repülővel, hanem vitorlással utazott Svédországból az ENSZ klímacsúcs New York-i helyszínére. A fiatal lány az agymosott tinédzserek példaképe és szószólója. A mögötte álló lobbi már  összehozta a pápával és Obamával, Nobel-békedíjra jelölték, pólót és bögrét árulnak az arcával, 3,8 millióan követik az Instagramon.Forrás: Mandiner
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató