2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Az UEFA kimondta: a magyarokat szidni nem rasszizmus

[fb_button]

A szlovákoknak sikerült, ami nekünk nem: fellebbeztek és nem lesz zárt kapus a meccsük.

Szeptember 19-én hirdette ki az UEFA, hogy Szlovákiának az október 10-ei, Wales elleni Eb-selejtezőt zárt kapuk előtt kell lejátszania. Az ok az volt, hogy a Magyarország elleni selejtezőn a szlovák szurkolók rasszista és kirekesztő megnyilvánulásokat tettek. Ugyanazért a selejtezőért a magyar válogatott is zárt kapus büntetést kapott.

Ahogy ilyenkor szokás, a szlovákok fellebbeztek (egyébként mi is), viszont meglepetésre ők sikert értek el ezzel a lépéssel.

Az UEFA a szabálysértés kategóriáját is módosította: „rasszista, kirekesztő megnyilvánulás” helyett csak „provokatív politikai üzenetként” kezelik a magyargyalázást. Ennek értelmében eltörölték a zárt kapus mérkőzésről szóló büntetést, és a korábbi 20 ezer eurós pénzbírságot 15 ezerre csökkentették.

A szlovákok fellebbezéséről egyébként a brit sajtó is beszámolt, miután a Walesi Labdarúgó-szövetség csalódottságát fejezte ki az UEFA hét elején kiadott eredeti döntése miatt, amely értelmében több mint 2000 walesi drukker bűnhődött volna olyasvalami miatt, amihez semmi köze sincs – írja a Nemzeti Sport.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató