2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Facebook szóvivője Tommy Robinsont egy népirtásért elítélt háborús bűnöshöz, Ratko Mladic-hoz hasonlította

[fb_button]A muszlimok ezreit a délszláv háborúban megölető Ratko Mladic-hoz hasonlította a Facebook egyik kommunikációs vezetője Tommy Robinsont egy dán TV-műsorban, ami sok dánnál kivágta a biztosítékot.
Peter Andreas Münster, a Facebook szóvivője a műsorban
A 24nyt.dk cikke:"A Facebook szóvivője egy elítélt háborús bűnöshöz, Ratko Mladic-hoz hasonlította Tommy Robinsont Valószínűleg sok néző szava elakadt, amikor a múlt héten Dánia egyik legnépszerűbb, "Határidő" című hírműsorát nézte, amelyben Peter Andreas Münster, a Facebook északi régióért felelős kommunikációs vezetője adott interjút. A téma a Facebook azon döntése volt, hogy szinte mindent cenzúráznak, amely Tommy Robinson angol újságíróhoz kapcsolódik.A Facebook cenzúrázta a 24NYT hírportált és egy szólásszabadságért kiálló szervezetetEz év elején a Facebook letiltotta a 24NYT dán online média hírportálját. A szervezet arról ismert, hogy kritizálja az elitet, és figyelemmel kíséri a Dániába történő muszlim bevándorlás negatív következményeit. A múlt héten pedig a Facebook letiltotta a szólásszabadságot támogató Trykkefrihedsselskabet dán szervezet oldalát, miután több olyan posztot tettek közzé, amely Tommy Robinson Facebook általi cenzúrájáról szólt.Tommy Robinson elleni Facebook cenzúra. A szervezet Facebook oldalát töröltékAz interjúban Lotte Folke Kaarsholm újságíró, a műsor házigazdája számos kritikus kérdést tett fel a Facebook hivatalos képviselőjének, amelyekre nem sok világos válasz érkezett. Az interjú egy pontján még a riporter is láthatóan megdöbbent. Ez akkor történt, amikor a Facebook képviselője kijelentette:
Ilyen módon úgy tekintünk rá [Tommy Robinsonra], mint egy Ratko Mladic-hoz mérhető személyre."
Facebook: Tommy Robinson egy elítélt háborús bűnöshöz mérhetőRatko Mladic, gúnynevén „Bosznia mészárosa”, elítélt háborús bűnös. Mladic-ot egy nemzetközi büntetőtörvényszék (International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY)) bűnösnek találta háborús bűncselekmények, emberiség elleni bűncselekmények és népirtás elkövetésében. Egy BBC cikk szerint „A legrosszabb és leghosszabb időn át elkövetett bűncselekmények a hadsereg korábbi vezetőjéhez és embereihez kötődnek Szarajevó könyörtelen hároméves ostroma során, amelyben több mint 10 000 ember vesztette életét; és a srebrenicai mészárlás során, ahol több mint 7000 bosnyák férfit és fiút mészároltak le és dobtak tömegsírokba. ”A Facebook törölte az interjú megnézésére ösztönző posztotAz interjú után a kritika vihara gyorsan terjedt a dánok körében, akiket megdöbbentett a Facebook hasonlata. Ezt követően az állami tulajdonban lévő Danmarks Radio, amely a Határidő c. műsort sugározta, egy posztot tett ki a Facebook-oldalukra, ösztönözve az embereket az interjú megnézésére. Ezt a bejegyzést azonban a Facebook hamarosan törölte. Lotte Folke Kaarsholm újságíró szerint a bejegyzés már újra elérhető, miután a Danmarks Radio panaszt tett a Facebook-nál. Az újonnan megválasztott dán bevándorlásellenes párt, a Nye Borgerlige most hivatalos találkozót kért a dán miniszterelnökkel. A találkozón a Facebook cenzúrája lesz napirenden. Mielőtt kinevezték a Facebook-nál az északi országok kommunikációs vezetőjévé, Peter Andreas Münster a Det Radikale Venstre sajtóosztályán dolgozott -- egy olyan politikai pártban, amelynek az egyik legradikálisabb bevándorlást támogató politikája van Dániában."
Forrás: Dzsihádfigyelő.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató