2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kongresszus: Orbán úgy feltüzelte beszédével a magyarokat, hogy a 4/5 sem kizárt

[fb_button] Az Origo beszámolója Orbán Viktor beszédéről: 

„Magyarország mindenek előtt”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem azért jöttünk a világra, hogy ostoba jószágként éljünk, hanem, hogy legyen értelme az életnek. Örülni kell a próbatételnek és örülni kell azért, hogy tehettek még valamit a hazáért - mondta a küldötteknek a kormányfő. Maygarország mindennek előtt, a Jóisten a fejünk fellett - zárta beszédét a kormányfő.

Orbán Viktor: Az ellenzék inkább egymást ásná el

Az egy Gyurcsánybl kettő lett a tavalyi országgűylési választás óta – mondta Orbán Viktor. Szólt arról is, hogy úgy tűnik, hogy az ellenzék egységes lett, de inkább egymást ássák el. A jó zuglói szocialista párját ritkítja -tette hozzá. Senki ne bízzon semmit a szerencsére, mert ha nem dolgozunk napestig, akkor soha nem leszünk sikeresek.Mindenkihez el kell jutnunk, és mindenkit meg kell győznünk - tette hozzá.. A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is. Nagy győzelmet arathatunk, de ezt megérdemlitek, mert ti voltatok azok, akik visszaadták az emberek hitét és bizalmát - mondta Orbán Viktor.

A következő évtizedben a világhatalom vonalai a szemünk előtt rendeződnek át

A kormányfő kijelentette, hogy a következő évtizedben a világhatalom vonalai a szemünk előtt rendeződik át, így a G7-et felváltja a G2. Nekünk, európaiaknak ebben kell megtalálni a helyünket - tette hozzá. A cél, hogy ezen keretrendszer mellett újra kell pozícionálni Közép-Európát - mondta a kormányfő. Köszönöm, hogy ebből nem zártatok ki, és rám bíztátok a párt vezetését.

Miért akarnak a szegediek migránsvárossá válni?

Orbán Viktor szólt arról is, hogy szívesen átveszik az olasz államhatár ellenőrzését, és vállalják a migránsok hazaszállítását. Csak egy szavadba kerül, és megyünk - mondta az olasz miniszterelnöknek a magyar kormányfő. A következő évtized a közép-európai országok időszaka lesz - tette hozzá. Semmi okunk a kishitűségre, mivel itthon a világ legmodernebb gyárait a magyar mérnökök irányítják - hangsúlyozta a kormányfő. Megjelennek a következő időszakban a közép-európai multinacionális vállalatok. A kormányfő szólt arról is, hogy nem érti, miért akarnak a szegediek migránsvárossá válni, és ha baloldali vezetés marad, akkor szinte biztosan oda telepítik be uniós színtérről az illegális bevándorlókat.

Orbán Viktor: Nem kérünk a Soros-féle aktivistákból

Orbán Viktor kijelentette, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között a magyar érdekek mentén. Az EU keleti és nyugati fele más erényeket tisztel, de az együttélés így is kialakítható. Egy ilyen együttélésnek világos feltételei vannak, így odaát el kell fogadni, hogy jogunk van a keresztény szabadság mentén berendezni az életünket. Nem kérünk a Soros-féle aktivistákból, így vigyék el őket innen - mondta Orbán. Az unió költségvetése nem arra való, hogy politikai aktivistákat képezzenek ki, és finanszírozzanak. Mindezen rejtett támadásoknak véget kell vetni, mivel a washingtoni és a brüsszeli liberális elit beépült az államrendszer különféle szintjeibe - mondta Orbán.

A cél a szegénység felszámolása

2010 óta egymillió ember lépett ki a szegénységből, és a cél, hogy felszámoljuk a szegénységet a következő évtizedben – mondta Orbán Viktor. A másik nagy kérdés a cigányság helyzetének a rendezése lesz, már eddig is komoly eredmények vannak, így kétszer többen dolgoznak, mint 2010-ben. A kormányfő szólt arról is, hogy a dolgok most kezdenek komolyra fordulni Európában, egyre többen utasítják el a brüsszeli birodalmat, és az európai nemzetek szövetségét akarják. Az unió tagjai akarunk maradni, és nem akarunk kenyértörést azokkal, akik multikulturálissá alakították az országukat - tette hozzá.

Orbán Viktor: Felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira

Orbán Viktor felidézte a 10 évvel ezelőtti állapotokat, amikor az ország a csőd szélén volt, és folyamatosan romlott az életszínvonal. A kormányfő szerint gyorsan hozzászoktunk azokhoz a közállapotokhoz, amik között ma élünk. Mára többek között megszabadultunk a gazdasági helytartóktól, 850 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, az adórendszerünk Európa-szerte elismert. A gazdaság teljesítményéből az idősek is részesülhetnek – mondta a kormányfő. Ismertetése szerint 77 kórházat felújítottak, az orvosok bére 81 százalékkal nőtt. Klímavédelemben olyan országokat előztünk meg, akik előszeretettel tekintik magukat élharcosoknak. Felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira - mondta a kormányfő.

A magyarok nehezen emlékeznek a rosszra

Orbán Viktor a keresztény szabadság alapjának nevezte a bevándorlás helyett a családok támogatását, a nemzet elárulása helyett a határon túliak befogadását. Mindez mára természetes lett. A magyar ember gyorsan megszokja a jót, és nehezen emlékszik a rosszra, így gyorsabban megbocsát azoknak, akik korábban nekirontottak - tette hozzá. Éppen ezért nem léptek le a színről, és vannak a politika porondján a december 5-i nemzetárulók, a 2006-os utcai rendőrterrort vezetők, valamint az országot pénzügyi csődbe vivők, valamint a devizahitelezést elszabadító emberek - emlékeztetett Orbán Viktor.

A 2011-es új alaptörvény a Fidesz történetének egyik legnagyobb sikere volt

Létrehoztunk egy magyar kereszténydemokrata államot - mondta Orbán Viktor. Közölte, hogy nem a liberalizmus talaján áll a kormányzás. A kormányfő elmondta, hogy az 1990-es rendszerváltás után 20 év küzdelem jött a szocialistákkal. Máig nagy csoda, hogy 1990 után a szocialisták épp bőrrel megúszták. Az utcai forradalom helyett egy 2010-es alkotmányos forradalom jött - mindez volt a kettős rendszerváltás Orbán Viktor szavai szerint. Úgy látja, a 2011-es új alaptörvény a Fidesz történetének egyik legnagyobb sikere volt. Ez a második rendszerváltás volt a keresztény rendszerváltás, aminek a filozófiai alapja a keresztény szabadság volt.

„A Fidesz rendezett állapotban van, világos program mentén tesszük a dolgunkat”

A Fidesz rendezett állapotban van, világos program mentén tesszük a dolgunkat, miközben ellenfeleink még mélyebbre ássák magukat - mondta Orbán Viktor. A legfontosabb szabály a Fideszben, hogy nem pozíciót, hanem munkát osztanak - tette hozzá. Most jön a java, mert ami eddig történt, az sem volt kismiska, de az igazán nagy dolgok most jönnek, és ebből nem akarok kimaradni. 

Orbán Viktor: Érvényre kell juttatni az erényeinket

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hosszú évtizedekre biztosítva van a Fidesz jövője. Elnökként ezt az egyensúlyt kialakítani és fenntartani a legfontosabb dolog, és érvényre kell juttatni az erényinket. Bátor és mértéktartó közösségre van szükségünk, mivel a hatalom természeténél fogva belemar az emberi kapcsolatokba - tette hozzá. Ígérem, hogy a kormányzati munka ellenére a jövőben is meg fogok felelni a pártelnöki és a miniszterelnöki kötelességeimnek is.

Orbán Viktor: Ez az igazi bajtársiasság

A bajtársiasság, amikor akkor is lojálisak vagyunk a másikhoz, ha az téved is - mondta Orbán. Utalva az elmúlt 30 évre azt mondta, hogy pont ezért vannak ők fent, míg az egymást eláruló liberálisok lent. Amíg a belföldi ellenlábasok fogynak, addig a bajtársiasság abroncsai tartják össze a szövetséget - mondta Orbán Viktor.

Az ország egyetlen kormányképes pártja a Fidesz

Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy az ország egyetlen kormányképes pártjának elnökévé választották. Mélyen megérinti, és meg is rendíti az a támogatás, amit ettől a közösségtől kap - tette hozzá. Egyikőtök szeretete sem viszonzatlan a szívemben - mondta a kormányfő.

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották újra

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották meg a Fidesz élére.
   Forrás: Hír TV / Origo 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató