2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ismét kioktatták a klímahisztis Greta-t

[fb_button]Csúnyán beolvasott a mindössze 16 éves klímaaktivistának, Greta Thrunbergnek Jeremy Clarkson médiaszemélyiség, elkényeztetett taknyos kölyöknek nevezte, hozzátéve: befoghatja a száját.
"Hogy mersz kioktatni minket, te elkényeztetett taknyos kölyök"
"Menj vissza az iskolába a lehető leghamarabb, tanuld szépen a természettudományos tárgyaidat" - mondta Clarkson, aki szerint ezzel tud segíteni a globális felmelegedésen, nem pedig a morcos nézésével.
"Szóval legyél jó kislány és fogd be a szád"
Jeremy Clarkson a Sun című bulvárlapban kiosztotta a tinédzsert, és azt javasolta, gondolja át, mit tettek érte ezek a felnőttek.   Clarkson azzal kezdi az írását, hogy amikor egy tizenéves lány dühösen, könnyek közt vagdalkozik, a legtöbb szülő csak elküldi a szobájába, amíg meg nem nyugszik. A 16 éves Greta Thunberggel azonban nem ez történt. Ezután átvéve az ő szófordulatát, feltette a kérdést, hogy merészeli... „Hogy merészelsz Amerikába hajózni egy szénszálas jachton, amit nem te építettél, ami 15 millió fontba (körülbelül 5 milliárd forintba) került, amit nem te kerestél meg, és amelynek van egy tartalék dízelmotorja, amit nem említettél sehol?” – írta. Majd úgy folytatta, sem fogamzásgátló tablettákat, sem a csapból folyó tiszta vizet, sem az AIDS elleni gyógyszereket nem a 16 éveseknek köszönhetjük. „Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el azon, hogy azért alszol nyugodtan éjjel, mert felnőttek repülnek svéd harci repülőkön, és vigyáznak rád. Mi adtunk neked mobiltelefont, laptopot és internetet. Mi hoztuk létre a közösségi médiát, amit mindennap használsz. Mi működtetjük azokat a bankokat, amelyek megfinanszírozzák mindezt” – tette hozzá. „Szóval, hogy merészelsz kiállni, és kritizálni minket, te elkényeztetett kölyök?” Elismerte, hogy valóban probléma a bolygó felmelegedése, és tenni kell valamit, de szerinte az a megoldás, ha Greta Thunberg gyorsan visszamegy az iskolapadba, és keményen dolgozik a tudományos előadásain. Mert a problémát a tudomány fogja megoldani, nem a hisztérikus sikítozás. Szerinte sok ezer ember, akit Thunberg igazságtalanul hibáztatott, most is épp ezen dolgozik. „Tehát légy jó kislány, fogd be, és hagyd, hogy cselekedjenek azok, akiknek ez a feladata.” - fejezte be írását a műsorvezető. Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató