2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Súlyos beteg a Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte

Ezt az elnök is elismerte.

New York Times című amerikai lap manilai tudósítója vasárnap írt arról, hogy Duterte izomgyengeségben (myasthenia gravis) szenved, amely az autoimmun betegségek egyik ritka, öröklődő kórképe, és mozgásképtelenséghez vezet. Duterte, aki az elmúlt napokban ötnapos oroszországi látogatáson volt, szombaton Moszkvában beszélt a betegségéről, hozzátéve, hogy a családjában nem először fordul elő ez a krónikus és súlyos kór.

A tudósító szerint a Fülöp-szigeteken régóta foglalkoztatja a közvéleményt az elnök egészségi állapota. Mivel néha Duterte napokig nem jelenik meg nyilvánosan, a népet elkezdte érdekelni, mi is lehet vele. Azonban az elnöki hivatal azzal érvelt, hogy a 74 esztendős Dutertének, mint a hozzá hasonló korúaknak általában, a szokásosnál több pihenésre van szüksége.

Az amerikai lap értesülései szerint Duterte szokatlan módon tárta fel betegsége tényét. Egy moszkvai rendezvényen táncolt egy nővel, és nem tudott a szemébe nézni, mert az egyik szeme folyvást lecsukódott.

Van egy különös tehetségem. Amikor magára nézek, az egyik szemem kisebb és lecsukódik, látja? Önálló életet él. Ez myasthenia gravis, súlyos izomgyengeség. A nagyapám is ezzel a betegséggel küszködött, ez genetikai eredetű

– mondta a nőnek akkor Duterte.

Az elnök 2016-ban került hatalomra, és akkor azt ígérte, hogy megszabadítja országát a kábítószer-kereskedőktől, és szembeszáll az elharapódzott bűnözéssel. Azóta a kábítószer elleni háború az országban gyilkosságok ezreihez vezetett, a gyanú szerint a rendőrség részvételével.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató