2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump befenyítette a törököket

Gazdasága teljes tönkretételével és megsemmisítésével fenyegette meg Törökországot Donald Trump.
Amennyiben olyan lépést tesz, amelyet az amerikai elnök „kimagasló és  páratlan bölcsessége” alapján megengedhetetlennek ítél.
Donald Trump amerikai elnök a gazdasága  teljes tönkretételével és megsemmisítésével  fenyegette meg Törökországot hétfői Twitter-bejegyzésében.  
Az elnök  hangsúlyozta:
„amennyiben Törökország olyan lépést tesz, amelyet  kimagasló és  páratlan bölcsességem alapján megengedhetetlennek ítélek, abban az esetben tönkreteszem és eltörlöm a  török gazdaságot”.
Hozzáteszi, korábban is megtette már, ezért jobb ha a törökök Európával és más országokkal együtt vigyáznak... A Fehér Ház vasárnap este közleményben jelentette be, hogy nem támogatja a várható török hadműveleteket Észak-Szíriában, és - ahogyan Stephanie Grisham szóvivőnő fogalmazott – „nem is bonyolódik bele”.  Az amerikai katonák hétfőn meg is kezdték a kivonulást Szíria északkeleti vidékeiről. Törökország  a hét végén csapatokat és fegyvereket vont össze a Szíriával szomszédos határra azt követően, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, országa hadműveleteket indít az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellen.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató