Vadhajtások

Splitben megtámadták a magyar szurkolókat 🎥

Megrongáltak egy magyar rendszámú autót, és magyar futballszurkolókra támadtak horvát huligánok szerdán Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt – közölte a helyi rendőrség.

Délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

DÉLUTÁN KÉT MAGYAR SZURKOLÓRA TÁMADTAK HULIGÁNOK AZ UTCÁN. A RENDŐRSÉG AZONNAL KÖZBELÉPETT, ÉS KÉT EMBERT LETARTÓZTATOTT, AZ INCIDENSBEN SENKI NEM SÉRÜLT MEG. MINDKÉT ESETBEN BŰNÜGYI NYOMOZÁS INDULT AZ ELKÖVETŐK ELLEN.

Később a magyar szurkolók lakóhelyén is próbálkoztak a hazaiak. 5 embert vettek őrizetbe.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Splitben játssza következő Európa-bajnoki selejtezőjét, és a Jutarnji List című horvát napilap szerdán arról írt, hogy másfélezer rendőr vigyáz majd a szurkolók biztonságára. A hatóságok drónokat és helikoptereket is bevetnek.

Magyar szurkolók Splitben

Becslések szerint 33 ezer ember lesz jelen a mérkőzésen, a rendőrök mellett 500 biztonsági őr is lesz a Poljud Stadionban.

A mostaninál nagyobb biztonsági intézkedést sportesemény kapcsán 2013-ban rendeltek el, akkor 2500 rendőr felügyelte a szerb válogatott vendégszereplését Zágrábban.

Forrás: Nb1.hu