2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Le Pen: Az iszlamista veszély egy halálos fenyegetés

Az iszlamista veszély olyan halálos fenyegetés, amelyet a francia kormány mindennap súlyosbít az őrült bevándorlási politikájával - hangsúlyozta a jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke. Marine Le Pen szerint zéró toleranciát kell hirdetni a migráció kapcsán. Eközben a francia miniszterelnök kormánya menekültpolitikáját bírálta, miután rekordszámú menekült érkezett az országba.Tűz mellett melegednek a migránsok Párizs külvárosában. A hatóságok igyekeznek felszámolni az illegális sátortáborokat, de mivel folyamatosan nő a menedékkérők száma, ezért ez szinte lehetetlen. A francia nemzetgyűlésben először rendeztek vitát a bevándorlás kapcsán. A tanácskozáson a miniszterelnök élesen bírálta kormánya menekültpolitikáját. Edouard Philippe elismerte, hogy nem sikerült elérni azokat a célokat, amelyeket a bevándorlási törvény tavalyi szigorításával célul tűzött ki a párizsi vezetés.
A francia menekültügyi rendszer teljesen megtelt, mintha 2015-2016 migránsválság hatásait most éreznénk. Az adatok egyértelműek és vitathatatlanok. 2018-ban Franciaországba rekordszámú 123 ezer menedékkérő nyújtott be kérelmet. Ez azt jelenti, hogy 2017 és 2018 között 22 százalékkal nőtt a migránsok száma - hangsúlyozta a miniszterelnök.
A kormányfő ugyanakkor "álmegoldásnak nevezte" a jobboldali ellenzék által sürgetett "zéró bevándorlás" meghirdetését. A bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke párhuzamot vont a párizsi prefektúrán múlt héten négy áldozatot követelő iszlamista merénylet és a kezeletlen migráció között. Az iszlám hittre áttért radikalizálódott férfi 7 perc leforgása alatt késelte halálra négy kollégáját a rendőrségen. A halálesetek, a gyilkosságok a terror veszélyre való figyelmeztetések ellenére sem hajlandó a kormány figyelembe venni az iszlamista veszélyt. Az iszlamista veszély olyan halálos fenyegetés, amelyet a vezetés mindennap súlyosbít az őrült és értelmetlen bevándorlási politikájával - szögezte le Marine Le Pen 2015 eleje óta 251 ember vesztette életét iszlamista terrortámadásokban Franciaországban.Forrás: Hirtv
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató