2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Drogkereskedelemmel gyanúsítják a Város Mindenkié csoport kőbányai aktivistáját

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítja a rendőrség  a Város Mindenkié csoport aktivistáját, D. Krisztinát– tudta meg a PestiSrácok.hu. Az aktivistát tizenöt társával együtt  – egy országos akció keretében – állították elő a nyomozók, miután felmerült, hogy drogot árulnak. Megjegyzendő, hogy a Város Mindenkié csoport vezetője az az Udvarhelyi Tessza, aki a józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András kampányfőnöke is egyben. 

A PestiSrácok.hu információi szerint október 2-án egy drograzzia során őrizetbe vették a Város Mindenkié csoport aktivistáját, D. Krisztinát, de rajta kívül tizenöt másik személyt is előállítottak a rendőrök. Úgy tudjuk, a Város Mindenkié csoport tagja és társai ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt indult eljárás: a gyanú szerint varázsdohányt, biofüvet és kristályt árultak. A nyomozók Cegléden, Vácegresen, valamint Budapest X. és XI. kerületében is kutatást tartottak, ahol 4,9 gramm új pszichoaktív anyagot, 167 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, illetve növényi törmelékkel töltött cigarettát és közel 300 ezer forintot találtak, valamint különféle elektronikai cikkeket – mobiltelefonokat, televíziókat, laptopokat – zálogjegyeket és aranyékszereket foglaltak le. Az előállítások után végül – D-vel együtt – tíz személyt vettek őrizetbe, majd információink szerint hat embert tartóztatott le a bíróság. D. Krisztina szabadlábon védekezik, két drogkereskedőt pedig még köröz a hatóság. Kerestük a BRFK-t is, akik megerősítették portálunknak az eljárás tényét.

[caption id="attachment_39242" align="alignnone" width="700"] Udvarhelyi Tessza, mint egy Sargentini[/caption]

Megjegyzendő, hogy a  Kőbányán és Józsefvárosban is aktív Város Mindenkié csoport vezetője az az Udvarhelyi Tessza, aki a józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András kampányfőnöke is egyben. Udvarhelyi és a kábítószerügybe keveredett D. Krisztina többször együtt szólalt fel a Hős utcai és a Bihari utcai drogtanya lebontása ellen.

[caption id="attachment_39241" align="alignnone" width="750"] Drogfogás a Bihari utcában[/caption]

Udvarhelyi Tessza és csapata körül nem ez az első rendőrségi ügy, hiszen pár hete kiszivárgott a C8 Civilek Józsefvárosért nevű csoport egy igen kínos fotója, amiből úgy tűnt, törvénysértéssel, törvénytelen eszközök igénybevételével készült a kerületi ellenzék az önkormányzati választásokra azzal, hogy az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ami tilos. A  Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, majd házkutatást tartott Pikóéknál. Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője a PestiSrácok.hu-nak az ügyről korábban elmondta, hogy a történtek miatt távoznia kell a közéletből Pikó Andrásnak, az összes ellenzéki jelöltnek és minden aktivistának, aki a csalásban részt vett, így Udvarhelyi Tesszának is. Az ügyben a nyomozást a rendőrség végül megszüntette, ám a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) folytatja az eljárást. Péterfalvi Attila szerint a médiában megjelent felvételek alapján a történtek egyértelműen „megteremtik” a jogellenes adatkezelés valószínűségét. A NAIH elnöke azt mondta, hogy az aláíró ívek „duplikálása” – adatvédelmi megítélés szerint – a célhoz kötött adatkezelés szabályaiba ütközik. A felvételek szerint nemcsak az adatbázisok „duplikálása” fordult elő, hanem az ajánlóívek hátoldalára olyan adatok kerültek, amelyek gyűjtésére jogszerűen „semmilyen lehetőség sincsen” – közölte Péterfalvi. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató