2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Eltiltotta a jogsértésektől a választási bizottság a pénzért szavazatokat vásároló Pikó Andrást

Eltiltotta a további jogsértéstől a Helyi Választási Bizottság Pikó Andrást és kampánycsapatát, miután kiderült, hogy a józsefvárosi polgármesterjelölt emberei fejenként ötezer forintot fizetnek random kiválasztott szavazópolgároknak azért, hogy Pikóra szavazzanak – értesült a PestiSrácok.hu. A bizottság ugyancsak eltiltotta a jogsértésektől Erőss Gábort, aki a szivárványkoalíció más résztvevőivel együtt szabálytalanul kampányolt vasárnap az egyik szavazókörnél. 

A sorozatos esetekről a PS is beszámolt már vasárnap, mire Pikó András azzal állt elő, hogy a történteket letagadva a fideszes jelölt aktivistáira igyekezett kenni a történteket.

A csalásokról a Hír TV is beszámolt, nekik egy hölgy mondta el, hogy egy idegen férfi az egyik helyi szavazókör előtt Pikó szórólapját nyomta a kezébe, és ötezer forintot ígért neki cserébe az ellenzéki jelöltet támogató voksért. Az asszony visszautasította az ajánlatot, és jelezte, hogy a választási bizottsághoz, illetve a rendőrséghez fordul.

A PestiSrácok.hu értesülése szerint a Helyi Választási Bizottság ugyancsak eltiltotta a további jogsértéstől Erőss Gábort, a Párbeszéd józsefvárosi reménységét, a pártját, valamint a DK-t, a Momentumot, az MSZP-t, az LMP-t, illetve a Magyar Szolidaritási Mozgalmat, miután kiderült, hogy a szivárványkoalíció résztvevői a szabályok ellenére a kijelölt százötven méteren belül kampányoltak vasárnap az egyik szavazókörnél. 

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató