2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán köszönetet mondott Tarlósnak

 

Közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Tarlós István. Tarlós István arról beszélt: Budapesten el kell gondolkodni. Orbán Viktor szerint bár Budapest elvesztett egy politikust, ő nyert egy kiváló tanácsadót.

Tarlós István október 13-án / Fotó: MTI
Tarlós István megköszönte a 13 évet, amit főpolgármesterként töltött. „Országosan az eredmény szép, Budapesten el kell gondolkodni. Budapest ma így döntött, Budapest ma Karácsony Gergelyt választotta meg, éjféltől Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, gratulál neki. Szép volt ez a 29-30 év számomra, nem feledem” – fogalmazott a főpolgármester. Beszéde után vastapsot kapott a közönségtől. Orbán Viktor nyert egy kiváló tanácsadót, míg Budapest vesztett egy polgármestert – kezdte beszédét a miniszterelnök. Köszönetet mondott miden választópolgárnak. Másodsorban gratulált mindenkinek, aki nyert: polgármestereknek, és a megválasztott képviselőt-testületi tagoknak. Külön gratulált a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot nyert politikusainak. A miniszterelnök szerint az eredményekből látható, hogy ez egy nehéz választási kampány volt. „Olyan, amilyennek egy pártokra épülő demokráciában lennie kell. A biztos szavazatokat tekintve, és országos eredményt tudunk belőle drótozni, azt tudom mondani magunknak, hogy a listás szavazatoknál az 50 százalék fölötti eredményt hozni tudta a Fidesz-KDNP” – vélekedett. Tarlósnak köszönetet mondott a főpolgármesteri munkájáért.
„Nem fogjuk elfelejteni István soha sem, hogy te voltál az, aki kirángatta a várost a csődhelyzetből”
– fogalmazott. Hozzátette: büszkék lehetünk a nemzet fővárosára. A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek: most valami más következik, ezt tudomásul vesszük, az ország és a budapesti emberek érdekében készen állunk az együttműködésre. Ami a Budapesten kívüli helyzetet illeti, úgy látja, összességében a megyei jogú városokat tekintve 13-ban továbbra is Fidesz-KDNP győzelem van. A 19 megyei közgyűlésből 19-et a Fidesz-KDNP nyert meg.Nem csak köszöni, hanem meghatódottan köszöni a vidéki Magyarországnak a támogatást.A választások azt bizonyították, hogy Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz. Hozzátette: nekik továbbra is Magyarország az első. atv.hu  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató