Nyomoz a rendőrség a kispesti szocik korrupciós ügyében

Bajba kerülhetnek Lackner Csabáék.

Kispesten képviselő marad Lackner Csaba szocialista politikus is, aki a Hír TV-hez eljuttatott hangfelvételeken arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az hülye; a beszélgetés közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

Bizalmat kapott Gajda Péter polgármester is, ő a tegnapi szavazáson 58%-ot ért el. Közben a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el.

Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy az, aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza

– mondta Lackner Csaba az ominózus, augusztusban készült felvételen.

A politikust vasárnap újraválasztották, így további öt évig lehet a szocialista vezetésű városrész képviselője.

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere a választási eredmények kihirdetése előtt sem ismerte fel a nyilvánosságra került videón képviselőtársát, Lackner Csabát. Hétfőn a kerületi vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak az elszámoltatásáról pedig azt mondta, hogy arról majd az új képviselő testület fog dönteni.

Közben gazdasági vesztegetés bűntette miatt

nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Hír TV kérdésére azt írták, gyanúsítottakat még nem hallgattak ki, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

Forrás: 888.hu

Check Also

Orbán Viktor a V4-ekkel egyeztet az EU-csúcs előtt

A miniszterelnök Facebook-oldalán azt írja, a csúcstalálkozó előtt a visegrádi négyekkel egyeztet.