Végre fellép a londoni rendőrség a klímahisztis anarchisták ellen 📺

Az Extinction Rebellion (XR) nevű szélsőbaloldali szervezet már egy hete több-kevesebb sikerrel minden nap azon van, hogy megbénítsa a 8 millió lakossal rendelkező London városát. A rendőrség eddig humánus eszközökkel próbálta megakadályozni a káoszt, most azonban szintet léptek.

A képmutatás csimborasszója, a XR nevű szervezet, amelyik olyan klímatüntetéseket szervez, ahol

  • komoly pénzek által támogatott aktivisták vonják blokád alá az angol fővárost;
  • dízelgenerátorral állítják elő sátraikban és standjaiknál az áramot;
  • továbbá teleszemetelik műanyag hulladékkal a város utcáit.

A londoni rendőrség kicsivel több mint egy hete próbálja felvenni a kesztyűt a szemmel láthatóan kiképzett utca- és térfoglalókkal, azonban eddig minimális sikert értek el. Éppen ezért értelmezhető markáns fordulatként a Metropolitan Police tegnap este kiadott közleménye, miszerint

a szervezethez köthető mindennemű tiltakozót eltávolítanak az érintett területekről és a további területfoglalásukat törvénytelennek minősítik.

Ez lényegében azt jelenti, hogy bármilyen olyan nyilvános területen zajló tevékenységet, amelyben egynél több ember érintett, és az XR-hoz köthető, a rendőrség megtilt. Ennek köszönhetően pedig nagyon hamar elejét veheti a rendőrség az elhúzódó figyelmeztetéseknek, felszólításoknak, és egyből a leghatékonyabb technikát alkalmazhatják: az oszlatást.

 

Forrás: 888.hu nyomán

Check Also

Von der Leyen szerint a Capitolium ismét a demokrácia szimbóluma lehet

A demokrácia szimbóluma, amit 25000 katona véd… Értjük! Álljon itt két videó a demokrácia szimbólumáról: …