Vadhajtások

„Autoriter, Európai Unió-ellenes, szélsőjobboldali” – így riogattak angol nyelven a Fidesz ellen

Külföldiek voksai dönthettek vasárnap több kerületben.

Az „autoriter, Európai Unió-ellenes, szélsőjobboldali” Fidesz elleni szavazásra hívott fel az az angol nyelvű szórólap, amely a Magyar Nemzet birtokába került.

A Ferencvárosban terjesztett kampánykiadvánnyal a kerületben élő, lakcímkártyával rendelkező uniós polgárok, valamint a letelepedési engedéllyel bíró bevándorlók és menekültek figyelmét igyekeztek felhívni, hogy az október 13-i önkormányzati választáson voksaikkal a „demokrácia helyreállítása érdekében” az ellenzék jelöltjeit támogassák Bácskai Jánossal, a Fidesz „bábjával” szemben.

A szórólapon a támogatandó jelöltek között szerepel a végül a főpolgármesteri posztot elnyerő Karácsony Gergely (Párbeszéd) is. A fővárosban mintegy kilencvenezer lakcímkártyával vagy letelepedési engedéllyel bíró külföldi él, akik akár a mérleg nyelvét is képezhették a vasárnapi választáson, mivel Tarlós István, a kormánypártok főpolgármestere mindössze 40 ezer szavazattal kapott ki Karácsonytól.

A 24.hu választási kampányban megjelent videójának tanúsága szerint a fővárosban élő külföldiek egy része biztosan nem kormánypárti szavazó. A felvételen a külföldiek a Momentum elnökségi tagja, Berg Dániel (Daniel T. Berg – amerikai állampolgár) és a DK-s Niedermüller Péter társaságában múlatják az idejüket.

A videón a Momentum politikusa, a CEU melletti kormányellenes tüntetések egyik vezéralakja arról számol be, hogyan mozgósítja az itt élő külföldieket.

Forrás: Magyar Nemzet