Vadhajtások

Elhunyt a veronai tragédia hős testnevelőtanára

Meghalt Vígh György, az a testnevelő tanár, aki a veronai buszbalesetkor több gyereket is kimentett az égő járműből. A két saját gyermeke viszont a lángok között lelte a halálát. A pedagógus a baleset idején ment nyugdíjba, 66 éves volt.

Vígh György testnevelő tanár, aki a veronai buszbaleset során hősként mentette ki a diákokat, maga azonban két gyermekét veszítette el és súlyos sérüléseket szenvedett, kedden, 66 éves korában örökre elment.

A hírt a Verona Angyalai Facebook csoportban közölték a nyilvánossággal.

2017 januárjában síelésből tartott haza a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai, amikor Verona közelében, az A4-es autópályán baleset érte őket. A busz kigyulladt, és 17-en életüket vesztették ott a lángok között, illetve később a sérüléseik miatt.

Vígh György a feleségével, és két gyermekével, a 30 éves Balázzsal és a 18 éves Laurával utazott. A tragédia után az életét kockáztatva több gyermeket is kimentett a lángok közül. A két sajátja azonban nem élte túl a balesetet.

Verona, 2016. január 21.
Olasz tûzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2016. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diákok életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)

 

A tanárember és felesége három hónapot töltött kórházban a baleset után. Abban az évben érte el a nyugdíj-korhatárt, az iskolába már nem tért vissza tanítani. Búcsúztatásakor az intézmény örökös tanárává nyilvánították. Feleségével csendesen élt, otthonukban sokáig minden úgy volt, ahogyan a végzetes út előtt hagyták.

Később, amikor 2018 januárjában interjút adott az RTL Klub Házon kívül adásának, azt mondtanéha azt kívánja, bárcsak ő is meghalt volna a balesetben, akkor legalább újra találkozhatna a gyermekeivel.

Forrás: Ripost.hu