Vadhajtások

Indul a káosz Budapesten: KariGeri megpuccsolná a Liget-projektet – a Városliget Zrt. visszaszólt

Karácsony Gergely megakadályozná, hogy a Városligetben megépüljenek azok az épületek, melyeknek még nincs építési engedélye. A hvg.hu kérdésére a Városliget Zrt. azt a tájékoztatást adta, hogy minden épületnek van már építési engedélye, a fővárosnak pedig nincs jogi hatásköre a fejlesztések tekintetében.

Már nincs mozgástere Karácsony Gergely főpolgármesternek a Liget-projektnél – írta a hvg.hu. Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában arról beszélt, módosítják a városligeti építési szabályzatot, új épület nem kap építési engedélyt. Karácsony úgy tudta, az új Nemzeti Galériának nincs még építési engedélye. A Városliget Zrt-t, a hvg.hu-val azt közölte,minden épületnek megvan már az építési engedélye. Hozzátették, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végzik a munkát, a beruházásokat engedélyek birtokában hajtják végre. A tisztán állami forrásból megvalósuló kulturális és rekreációs fejlesztések tekintetében a Fővárosnak mostanra nincs joghatósága.

A kivitelezések meghatározó hányada folyamatban van, vagy lezárult, és a park megújítását is megkezdtük. Nincs tudomásunk arról, hogy Magyarország Kormánya, vagy a Városliget Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Liget Budapest projekt vonatkozásában változtatást kezdeményezett volna – tartalmazza a cég közleménye. Építési engedély kiadásáról amúgy kormányhivatal dönt, a főváros esetén jellemzően az V. kerületi – tette hozzá a hvg.hu

 

Forrás: Pestisrácok.hu