„Kifelé a magyarokkal az országból!” – ismét tomboltak a román ultrák

Semmit nem tanultak a korábbi esetekből a román fociszurkolók, akik ismét magyarellenes rigmusokat skandáltak, ezúttal az ifjúsági, U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.

 

A román korosztályos válogatott hétfőn este a voluntari-i Anghel Iordănescu-stadionban Észak-Írországot fogadta a 2021-es magyar–szlovén közös rendezésű kontinenstorna selejtezőjében. A mérkőzés közben többször is elhangzott a román szurkolók azon skandálása, hogy

„Kifelé a magyarokkal az országból!”

, ezért a Román Labdarúgó-szövetségnek vélhetően újabb büntetést kell fizetnie.

A mérkőzést egyébként a nyári olaszországi Eb-n elődöntős Románia a második játékrészben szerzett gólokkal 3–0-ra megnyerte, de nagyot könnyített a dolgán az, hogy az első félidő végétől emberelőnyben játszott.

Mirel Rădoi szövetségi kapitány együttese múlt héten Ploiești-en szintén 3–0 arányban győzte le Ukrajnát is, így versenyben maradt a továbbjutásért, miután a nyitófordulóban 2–1-re kikapott Dániában.

Mint ismert, a román szövetségnek korábban már meggyűlt a baja a magyargyalázó szurkolókkal, akik hasonló módon viselkedtek múlt hónapban a felnőtt válogatott Spanyolország és Málta elleni találkozóin, emiatt zárt kapuk mögött kell játszaniuk.

Forrás: szekelyhon.ro nyomán

Check Also

A román sportolók hamisított felszerelésben versenyeztek az olimpián – megvannak a felelősök

El kellett telnie néhány évnek, hogy végre bíróság elé állítsák a borzasztóan kínos riói botrány …