Vadhajtások

Norvégia: Az oslói Csatornázási Művek vezetője sürgeti az embereket, hogy pisiljenek a zuhany alatt, mert így vizet takarítanak meg

Frode Hulton – aki az Osló Víz- és Csatornázási Műveknél dolgozik – gúnyolódtak a norvég közösségi médiában, miután elmondta, hogy oslói embereknek a víz megtakarítása érdekében zuhanyzás közben kellene pisilniük – Voiceofeurope.com. 

Norvégiában minden nap átlagosan 182 liter vizet fogyasztunk. Ez majdnem kétszerese annak, amit Dániában használnak. Frode Hult azt állította a norvég állami televízióban, hogy az norvég embereknek meg kell tanulniuk, mi a módja a vízmegtakarításnak:

„Ne folyassuk a vizet fogmosáskor. Csak víztakarékos mosógépeket vásároljon, amelyek nem használnak ennyi vizet. Esővízzel locsolja a növényeket. És pisiljen a zuhanyba reggel ”.

Pisiljünk a zuhany alatt? Tudod, hogy sokan megmosolyogják, amikor hallják, hogy ezt mondod? ”- mondja az NRK újságírója.

– Igen, de ez nagyszerű ötlet. Zuhanyozással fogainkat is moshatjuk. Nagyon jó hatással van a környezetre ”- mondja Hult.

A norvég alternatív média site document.no olvasói nem lelkesedtek az elképzelés iránt:

„Az oslói eco kommunisták már csak durva az absztrakt szinten nyomják” – mondja az egyik kommentátor.

„Miért kellene egyáltalán zuhanyozni” – mondja egy másik ironikusan. „Norvégiát idióták irányítják a józan ész és tudás nélkül” – mondja egy másik.

A környezetvédelem és a klima szélsőségesek úgy tűnik, hogy nem ismernek határokat a környezet megóvására vonatkozó javaslataikban. Sokan azt gondolják, hogy ezek az ötletek egy fanatikus klímavédelmi szektának az elvakult agyszüleményei.

Vadhajtasok.hu