Vadhajtások

Több mint félmillió bevándorló érkezett Európába az elmúlt 12 hónapban

A szám 10 százalékkal növekedett az előző 12 hónaphoz képest.

Miközben egyre többen vetik fel a lehetőségét a török-kurd háborúval kapcsolatban egy újabb migrációs válságnak, az Európai Unió területére érkező migráció továbbra is töretlenül növekszik.

A Die Welt német hírportálon megjelent elemzés szerint 10 százalékkal növekedett az előző 12 hónaphoz képest az EU-ba, Svájcba és Norvégiába az Európán kívül érkező bevándorlók száma, mely így 487 ezer főre emelkedett. Ez a szám azonban csak a menedékkérelmet benyújtott embereket tartalmazza, értelemszerűen a rejtőzködő bevándorlókat nem, így a végső szám valószínűleg jóval a félmillió fő felett van.

A legtöbben egyébként Szíriából, Afganisztánból, Venezuelából, Irakból, Pakisztánból, Kolumbiából és Törökországból érkeztek, a legtöbb bevándorlót befogadó országok pedig Németország, Franciaország és Spanyolország voltak.

A migráció növekedésének egyik legfőbb elszenvedője Görögország, ahol a menedékkérők száma közel negyedével, 46 ezer főre növekedett, így továbbra is a Balkán az egyik legfőbb útvonala az illegális tömegmozgásnak.

A másik fontos útvonalon, a Földközi-tengeren keresztül a becslések szerint nagyjából 80 ezer ember érkezhetett. Ezen a fronton a legnagyobb változást az olasz kormányváltás okozta, hiszen Matteo Salvini belügyminiszterei ideje alatt a szám nagyjából negyedére esett, mely most ismét megugrott.

Forrás: 888.hu