2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Szijjártó a Russian Today-nek: nem akarjuk, hogy Brüsszelben birodalom épüljön

A külgazdasági és külügyminiszter a Russia Todaynek beszélt a migrációról, valamint Budapest és Brüsszel kapcsolatáról.

Nagyon erős bevándorlásellenes álláspontot képviselünk. Világosan megfogalmaztuk, hogy illegális bevándorló nem léphet Magyarország területére

– fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy Magyarország természetesen nem járul hozzá Brüsszel migránsokat szétosztani kívánó kvótájához sem.

Mint ahogy a politikus fogalmazott, ez homlokegyenest ellentétes álláspont Brüsszeléhez képest, amely minél több migránst akar az EU-ba invitálni, hogy „segítsen” rajtuk.

Szijjártó Péter szerint azonban ehelyett ott kell segíteni, ahol a baj van. Ezért indította el Magyarország 2015-ben, a bevándorlási válság kellős közepén a Hungary Helps programot, amely a közel-keleti keresztények megsegítését tűzte ki célul. A tárcavezető elmondása szerint a programnak köszönhetően eddig 50 000 keresztény kapott segítséget, mintegy 12 milliárd forint értékben.

Mi azt mondjuk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol szükség van rá, nem pedig behozni a bajt oda, ahol amúgy nem lenne semmi probléma.

Ez a megközelítés nagymértékben különbözik Brüsszel bevándorláspárti, globalista hozzáállásától, ám Szijjártó Péter hangsúlyozta: ez nem EU-ellenességet jelent.

Nem akarjuk, hogy Brüsszelben birodalom épüljön. Olyan Európai Uniót akarunk, amely erős nemzetállamokra épül, és ahol a nemzeti identitás, szuverenitás és kompetencia előtérbe kerül.

Szijjártó Péter az interjúban felhívta a figyelmet arra is, hogy az unióban milyen aggasztó mértékben megnövekedett a terrorfenyegetettség. Az elmúlt néhány évben számos terrortámadást vittek végbe magukat menedékkérőknek beállítók, ugyanakkor nem csak újonnan érkezett migránsok jelentenek veszélyt, mert rengetegen már uniós országokon belül radikalizálódnak.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint be kell látni, hogy a migráció párhuzamos társadalmakat alkot, ahol a hangos kisebbség napi szinten gyakorol nyomást a csendben tűrő többségre. Az eredmény pedig a no-go zónák létrejöttében látható – olyan helyekről beszélünk, amelyeket a vállalkozók, de lassan már a rendőrség emberei is elkerülnek. Mint Szijjártó Péter mondta, Svédországban a legrosszabb a helyzet, lassan már minden nagyvárosában találhatók ilyen no-go zónák, ideértve Malmőt, Göteborgot és Stockholmot.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató