Vadhajtások

Üzenget a mérhetetlen LMP: A kormány azonnal állítsa le a városligeti építkezéseket

Klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket
– mondta a párt budapesti elnöke.
Heltai László

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy minden építkezést állítson le a Városligetben – mondta Heltai László, az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket.

Heltai László szerint az éghajlatváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése és az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás különösen érezteti hatását Budapest belvárosában, ahol kevés a zöldfelület, a tiszta levegő. A Liget Budapest Projekt ezzel szemben a Városliget jelentős részét „lebetonozza”, óriási kárt okozva ezzel a fővárosnak – mondta.

Kiemelte, Karácsony Gergely új főpolgármester, valamint a  Városligettel szomszédos valamennyi kerület új vezetője ellenzi a terület beépítését. Ezért amennyiben a kormány tekintettel akar lenni az emberek véleményére, akkor el kell felejtenie az oda szánt „betonépületeket” és a területet közparkként kell megújítania a polgárok bevonásával.

Heltai László kérdésre válaszolva elmondta, Karácson Gergely támogatását korábban egy nyolcpontos, úgynevezett zöld minimum programhoz kötötték, amelynek első eleme megvalósulni is látszik a klímavészhelyzet elismerésével. Az LMP ennek részeként a zöldfelületetek felmérését és szigorú védelmét tartja a legfontosabbnak – tette hozzá.

Forrás: MTI