Vadhajtások

A vég kezdete – megkezdődtek a kirúgások Vásárhelyen

Még le sem tette Márki-Zay Péter és szedett-vetett bandája az esküjét, máris arról suttognak a viharsarki városban, hogy már kész a polgármester “halállistája”, heteken belül több Fideszes veszítheti el a munkáját.

Pár embernek már útilaput is kötöttek a talpára, és az önkormányzati cégeknél további tisztogatás várható. Minderről titokzatos mosoly közepette vallott a hamis próféta Rónai Egon műsorában az ATV-n.

Az egykori Fideszes “bezzegvárosban” ismét győzött a szeretet hatalma október 13-án…

Márki-Zay Péter most öt évet kapott arra, hogy bizonyítsa rátermettségét, és megmutassa, úgy is tud fejlesztéseket végrehajtani, hogy közben lámpavasra kívánja az összes Fideszest, köztük azokat a kormánytagokat és szakértőket is, akikkel egyezkedni lehetne többek között a Modern Városok programból járó támogatásokról is.

Azonban nemcsak Márkit emelte ismét magasra Vásárhely bosszúálló népe.

Tízből kilenc jelöltje jutott be a közgyűlésbe, ezzel a polgármester abszolút többséget tudhat a háta mögött, és lelkesen készülhet a 2022-es kormánybuktatásra, ahogy azt a Facebookon hirdeti támogatóival együtt.

Aki kicsit is jártas Hódmezővásárhely rendszerváltás utáni politikai történetében mind az elmúlt másfél évet, mind az október 13-i eredményeket tragédiaként aposztrofálhatja. Sajnos úgy tűnik, hogy 2018 február vége óta nem sikerült megfejteni azt, hogy mi ösztökélt arra százakat, ezreket, hogy az urnákhoz járuljanak, még ha korábban nem is tették. Illetve a fő kérdés, hogy mi a titka Márki-Zaynak, hogy annak ellenére, hogy nem sokat időzött otthon az elmúlt hónapokban, és két épkézláb, normális tartalommal teli mondatot nem tud elmondani egymás után acsarkodás és gyűlöletkeltés nélkül, mégis szinte hipnotizálja az emberekre.

Sokan reméltük, hogy MSZP csillaga vasárnap leágazik, azonban ez nem így történt. De szerencsére nincs minden veszve. Ha kisebbségben is, de a képviselő-testületben foglalnak helyet olyan közéleti rutinnal és tudással bíró személyek is, akik most megmutathatják, hogy szorult helyzetből is lehet építkezni, és ahogy pár napja Lázár János, a térség országgyűlési képviselője fogalmazott:

“megerősítjük a szívünket-lelkünket, megtanuljuk a számunkra föladott leckét, és jobbak leszünk. Jobbak a versenytársainknál és jobbak a tegnapi önmagunknál is.”

Ezekkel a gondolatokkal kívánok erőt és kitartást a szebb napokat látott hódmezővásárhelyi jobboldalnak, és csak ismételni tudom önmagam, innen lesz szép…

Forrás: Hírháttér