Vadhajtások

Volner: Gyurcsánnyal és a balliberális pártokkal nem lehet változást elérni

“Meggyőződésem, hogy Gyurcsánnyal és a balliberális pártokkal nem lehet változást elérni” – írta Volner János vasárnap közzétett, az önkormányzati választással foglalkozó bejegyzésében. A független országgyűlési képviselő úgy látja, múlt vasárnap az ellenzék sorozatban kilencedik alkalommal szenvedett komoly vereséget, ami szükségessé teszi az ellenzékváltást.

 

Volner teljes bejegyzése:

“Az O1G-koalícióba tömörült balliberális tábor egymás után immár a kilencedik választását veszítette el a Fidesszel szemben. 19 megyéből 19-ben egyértelmű fideszes többség van. A többség a Fideszre szavazott, Orbán Viktor pártja ma tehát erősebb, mint az összes ellenzéki párt együttvéve. A Fidesz azonban az országos győzelme ellenére is nagy pofont kapott Budapesten, valamint több vidéki városban. Hasonlóan nagy pofonokat kapott az előző parlamenti ciklus elején is, amikor egymás után veszítette el az időközi választásokat. Aztán újból kétharmadot csinált és erősebb lett mint valaha. Most is ez lesz és ez mindaddig így marad, amíg a rendszert fenntartó, azzal boldogan kiegyező, vele akár közös parkolási maffiába tömörülő ellenzéket le nem váltjuk.

Az ellenzéki szavazók többségének egyéb, életképes alternatíva híján mindegy volt kire szavaznak. Bárkire szívesen szavaztak, akit a Fidesz leváltására alkalmasak gondoltak, így aztán szinte minden ellenzéki szavazó az O1G-koalíciót választotta. Az eredetileg önálló politikai pólusként indult Jobbik aktivistái ma már országszerte DK-s, szocialista és liberális politikusokat támogattak a választásokon, önként megsemmisítve ezzel a harmadik politikai pólust, visszalökve Magyarországot az “Orbán vagy Gyurcsány?” dilemmába.

Visszaállt a magyar politika 2006-os állapota. Nem előre léptünk, hanem visszautaztunk az időben. Ismét két, a XXI. század kihívásaira jó választ adni képtelen politikai tömb vetélkedik egymással a hatalomért. Mindkettőnek meg van a maga jelentős médiabefolyása (független média gyakorlatilag nincs), amely eredményesen gondoskodik arról, hogy a választók óriási többsége csak ebben a két nagy politikai tömörülésben legyen képes gondolkodni.

Orbán Viktor rendszerét nem Gyurcsánnyal és az országot az államcsőd szélére juttató baloldali és liberális barátaival kell leváltani. Sőt, meggyőződésem az is, hogy velük nem is lehet. Orbán Viktornak éppen olyan ellenzékre van szüksége, amely összegyurcsányozta magát, hiszen ellenük – ahogy az ellenzék által egymás után elveszített 9 országos választás mutatta – könnyű győzni. Így aztán minden marad a régiben.

Végül néhány szót arról, hogy mit tartanék én jónak. Évekkel ezelőtt, amikor a Jobbik politikai pozicionálásáról viták folytak köztünk az elnökségben, elmondtam már ugyanezt. Magyarországnak egyszerűen egy normális, tisztességesen működő, a XXI. század kihívásaira megfelelő válaszokat adó pártra van szüksége. Semmi különösre, csak egy NORMÁLIS pártra. Egy olyanra, amely egyik politikai pólussal sem köt szövetséget. Ettől volna igazán félnivalója mind Orbán Viktornak, mind Gyurcsány Ferencnek, mert ez egyszer s mindenkorra az Orbán-Gyurcsány korszak végét jelentené és megnyitná az utat egy, a fejlődést lehetővé tevő új korszak számára. Ilyen párt azonban nincs – legalábbis egyelőre.”

 

Vadhajtások.hu