2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az Európai Parlamentben szívesebben beszélnek az ugandai LMBTQ-jogokról, mint a keresztényüldözésről

A baloldali magyar pártok szintén így szavaztak.

A kereszténység a világ leginkább üldözött vallása. Egy 2017-ben készült tanulmány világított rá arra, hogy évek óta a keresztényüldözés teszi ki a világ vallási üldöztetéseinek 80%-át, tehát minden öt, a vallása miatt üldöztetést szenvedő ember közül négy keresztény. Az iraki keresztény közösség például 15 év alatt 1,5 millióról 400 ezer főre zsugorodott, és több más iszlám országban is hasonló az arány.

Az Európai Parlament liberális képviselőinek ez nem volt eléggé nyomós érv arra, hogy a keresztényüldözés helyett ne az ugandai LMBTQ-jogokkal foglalkozzanak, ugyanis míg előbbi témát leszavazták a liberális képviselők, utóbbi mellett kiálltak.

Az eseményről Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Facebookján számolt be:

„Elkezdődött a plenáris ülés itt, Strasbourgban az Európai Parlamentben. Sok mindenről beszélünk, a Brexitről természetesen, a török katonai műveletekről Észak-Szíriában és a migrációról persze, különös tekintettel a földközi-tengeri hajók működésére. A napirend elfogadásánál volt egy érdekes eset.”

Volt egy javaslat, hogy a keresztényüldözésekről is legyen szó, ezt azonban a baloldali liberális képviselők nem támogatták, így a Momentum, a DK és az MSZP képviselői sem szavazták meg, szerintük erről nem kell beszélni.

„Ellenben megszavaztak egy másik javaslatot, amely arról szól, hogy az ugandai LMBTQ-emberek témájáról mindenképpen legyen itt szó. Hát így állunk itt, Strasbourgban, van még hová fejlődni.”

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató