2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Továbbra is támadják Borkait - elvennék az olimpiai életjáradékát

Visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsolt volt MOB-elnököt a Magyar Torna Szövetség. Győr polgármestere a  botránya után nem tarthatja meg ezt a posztját. Az olimpiai életjáradékáról egyelőre nincs döntés.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztját 2010. november és 2017. május másodika között Borkai Zsolt töltötte be, ezzel párhuzamosan volt Győr polgármestere is az olimpiai bajnok tornász.

2017. május másodikán a közgyűlés szavazott róla, alulmaradt az elnökségért folytatott harcban, és a kihívója, az olimpiai ezüstérmes Kulcsár Krisztián lett a szervezet vezetője. Abban az évben Győr rendezte az Európai Olimpiai Fesztivált (EYOF).

BORKAI MOB-TAGSÁGÁT MEGTARTOTTA, A MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG DELEGÁLTA ODA. AZ INDEX ÚGY ÉRTESÜLT, HOGY A HAZAI SZÖVETSÉG MEGVONTA TŐLE EZT. A MOB EZT ELFOGADTA.

A szervezet hamarosan közleményben is tájékoztatja a nyilvánosságot.

Borkai 1988-ban hármas holtversenyben, a maximális tíz ponttal lett a szöuli olimpia bajnoka lólengésben.  A Honvéd színeiben 19-szeres magyar bajnok, a pályafutását sérülések miatt fejezte be, az 1992-es budapesti Európa-bajnokságon búcsúztatták el.

Forrás: Index nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató