Vadhajtások

Informátor: Újabb Lackner-féle korrupciós botrány Kispesten 📺

Kétmillió forintot kért Lackner Csaba egy kispesti tér felújításából – állítja egy vállalkozó az Informátornak. A beruházást végző férfi elmondta: a kivitelezés végösszege 19 millió forint volt, de az Almavirág tér munkálatai ténylegesen csak 12 millióba kerültek. A férfit végül ki sem fizették, aki emiatt csődbe ment. A vállalkozó, miután korábban megfenyegették, azt kérte, hogy arcát ne mutassák.

Az Informátor hiába mutatta be az elmúlt évek legsúlyosabb és legnagyobb botrányát Kispesten. Egy hangfelvételen hiába beszélt arról a helyi MSZP egyik erős embere, hogy aki szoci önkormányzati képviselőként évente nem tud 100 millió forintot lopni, az hülye. Az MSZP-s Gajda Pétert és ilyen figurákból álló csapatát újraválasztották Kispesten. Ráadásul korrupció ide, korrupció oda, Gajda Péter még több szavazatot is kapott október 13-án, mint 5 évvel ezelőtt. Képviselőtestületébe pedig a korrupcióval büszkélkedő és egy buliban fehér port rendezgető Lackner Csaba is bekerült, mint ahogy Somogyi Lászlóné is, akinek a volt férje az a Somogyi László, aki az összes túlárazott közbeszerzésen tarol a kerületben. A botrányos felvételek sem Karácsonynak, sem Gajda Péternek nem okoztak gondot.

Most pedig egy, az arcát és nevét nyilvánosan nem vállaló kispesti vállalkozó újabb kispesti korrupciós ügyről rántotta le a leplet a Hír TV Informátor című műsora. Egy tér felújításáról van szó.

Munkakezdés előtt kb. három-négy nappal megkerestek, hogy adjak egy olyan költségvetést, amiből én meg tudnám csinálni, egy minimális összegből. Mondtam, hogy ezért a pénzért tudom megcsinálni, olyan alapon, amit odaadtam költségvetést. Nagy a baj, mert két nappal előtte, a felkért vállalkozó a szerződés aláírása előtt kihátrált a dologból. Kérdeztem Csabától és Somogyi Lászlótól, hogy miért hátrált ki.

Szarvas Szilveszter az egyértelműség kedvéért rákérdezett: Lackner Csabától és Somogyi Lászlótól?

Igen

– válaszolta az arcát nem vállaló K. G.

Forrás: Pestisracok.hu