Vadhajtások

Volner: A párt vezetői kilóra eladták a Jobbikot a balliberális oldalnak📺

Az 56-os évforduló kapcsán Pongrácz András, Pongrácz Gergely testvére a Pongrácz család nevében egy felszólítást közölt a Jobbik felé, mely szerint nincs többé keresnivalójuk a Corvin közben tekintettel arra, hogy Gyurcsány Ferenccel együtt a Parlament lépcsőin esküdöztek és Dobrev Klárával egy színpadra álltak. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának a Párt volt alelnöke, Volner János, független országgyűlési képviselő volt a vendége, aki egy cikkben fogalmazta meg a Jobbik árulását, kitérve külön Pongrácz Gergely és a Pongrácz család személyére, a Jobbik és az 56-os forradalom viszonyára.

16 éve alakult párttá a főként egyetemisták által alapított Jobboldali Ifjúsági Közösség, a Jobbik vezetői 2003-ban még arról beszéltek, hogy az MSZP-SZDSZ kormány tönkretette a gazdaságot, vidéket ezért a baloldali politikusoknak nincs helye a magyar közéletben. Ugyanennek a pártnak a vezetői ma már balliberális vezetőkkel állnak egy színpadon. Volner János aki csaknem 10 évig volt a Jobbik meghatározó arca úgy véli egykori párttársai eldobták saját elveiket és lábbal tiporják a párt egykori alapítói nyilatkozatát.

Ha azt mondjuk, hogy nem feltétlenül elvi alapon politizál a Jobbik, hanem érdek alapon és ezért is ment bele ebbe a szövetségbe, ezért támogatták az összellenzéki jelölteket az önkormányzati választásokon, mennyire volt kifizetődő stratégiailag, politikai stratégiailag ez a lépés ön szerint? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Azt kell, hogy mondjam a pártnak van néhány olyan vezetője akiknek kifizetődő lett, mondjuk Mirkóczki Ádámnak, Eger polgármesterségét megkapta, neki kifizetődő, de egészében véve, ha megnézi amikor még Vona Gáborral közösen irányítottuk a Jobbikot, én próbáltam a nemzeti irányt tartani és ellenkormányozni akkor még a Jobbik egy 20 százalékos parlamenti párt volt, egy évvel később a Jobbik már egy 6 százalékos pártként debütált az európai parlamenti választásokon, tehát látható egy elképesztő romlás. A szavazóknak több mint kétharmada azt mondta a Jobbikra, hogy áruló és másra szavazott és otthagyta a pártot. Látható, hogy országos szinten nem volt kifizetődő, meggyőződésem, hogy nem is lesz bent 22-ben az országgyűlésben a párt. Egyes helyi nyertesei voltak valóban ennek a baloldali összefogásnak, de azzal a morális bűnnel, ezzel az árulással nem tudom, hogy képesek együtt élni.

–          mondta Volner János, független országgyűlési képviselő, a Jobbik volt alelnöke.


Hír TV