Vadhajtások

Putyin a legjobb csecsen harcosokat küldte Szíriába az orosz hadsereg részeként 📺

Közel 300 orosz katonai rendőr érkezett Szíriába, hogy járőrözzenek a Törökország határ menti övezetén.

Körülbelül háromszáz orosz katonai rendőr, közülük sokan Csecsenföldről, landolt Szíriában, miután az orosz-török ​​megállapodást kötöttek a kurd erők kivonásáról az ország északi határvidékéről.

Orosz katonai rendõri ügynökök érkeztek Szíriába északon, hogy segítsék a kurd erõk kivonását az ország Törökországgal határos területeinek nagy részétõl – mondta az orosz védelmi minisztérium pénteken.

A minisztérium egyik forrása csütörtökön elmondta a Sputniknak, hogy 276 katonai rendõrt és 33 jármûvet várnak el Szíriában az új küldetések végrehajtására.

A minisztérium szerint csecsenföldi egységet küldtek Szíria területére.

A járőrök felelősek a polgári személyek biztonságának és a közrend tiszteletének biztosításáért. Ezenkívül hozzájárulnak a kurd fegyverek kivonásához a szír-török ​​határtól 30 km-re.

“A Szíriába érkező katonák a legjobban felkészültek, hasonló műveletekben tapasztalt és a Vladikavkaz Katonai Rendőrség Központjában kiképzett”

– mondta az orosz minisztérium.

Több mint 20 páncélozott járművet, a Tigr-t és a Taifun-U-t szállítják a szíriai Hamaimimben található orosz bázisra, hogy a katonaság igényeit kielégítsék.

Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan között Szocsiban létrejött megállapodás értelmében október 23-án a szíriai határőrök visszanyerték az ellenőrzést a határpontok felett.

Ezután október 29-től az oroszoknak és a törököknek 10 km-es mélységben kell sztrájkolniuk a szíriai területet.

Az orosz-török ​​feljegyzés szerint a kurd egységek és csapataik kivonulását a területről október 23-án, szerdán, dél után 150 órán belül be kell fejezni.

Forrás: Hu.news.front.info