Vadhajtások

Fejbe lőtte a baltás migránst egy német rendőr

Egy német kisvárosban kezdett ámokfutásba, baltával megfenyegetett egy helyit, majd az erdőbe menekült. Órákkal később találták meg a rendőrök az agresszív migránst.

Egy német kisvárosban kezdett ámokfutásba egy afrikai illegális bevándorló, baltával fenyegetett egy helyi lakost, majd az erdőbe menekült.

Az eritreai migráns egy német kisvárosban, a nyugat-németországi Hoppstädten-Weiersbach-ban kezdett ámokfutásba. Egy helybélit baltával fenyegetett meg az utcán, majd a kocsijára csapott a szerszámmal, ezután a közeli erdőbe menekült. Egy rémült szemtanú hívta a rendőröket, akik azonnal nagy erőkkel, terrorelhárítókkal és helikopterrel kezdték átkutatni az erdőt. A veszélyes férfit sokáig nem találták, majd órákkal később egy teniszpályánál vették észre este.

 

Mivel a migráns a fák között sem jött rá a balta rendeltetésszerű használatára, inkább megtámadta a kiérkező rendőröket. Az életére törő migránst az egyik rendőr egy fejlövéssel állította meg, amibe az agresszív támadó azonnal bele is halt.

Az ügyészség közlése szerint a 26 éves férfi 2014-ben Eritreából érkezett Németországba. Arra azonban nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért rohangált fegyvernek minősülő tárggyal, vagy, hogy állt-e valamilyen szer befolyása alatt a bűncselekmények során. Azt is vizsgálják, hogyan kaphatott a migráns menekültstátuszt, úgy, hogy nem volt bejelentett lakcíme.

Forrás: 888.hu