Vadhajtások

Franciaország: Késsel hadakozó, „Allahu Akbar” kiabáló férfi támadott meg egy nőt a rendőrségen

Letartóztattak egy húszas éveiben járó férfit, aki múlt hétvégén késsel megtámadott egy nőt, miközben „Allahu Akbar”-t kiabált – írja a Voiceofeurope.com. 

A Saint-Denis-i rendőrségén elkövetett támadást követõen a helyi ügyész indította el a „ terrorizmus és súlyos erőszak kísérlete ” vádjával a nyomozást, írja a Franciaország heti Le Point hírmagazinja.

Az Agence France- Presse (AFP) jelentései szerint a férfi megtámadott egy fiatal nőt, aki a rendőrség előcsarnokában várt, kést húzott a torkába, miközben „Allahu Akbar” -t kiabált. A férfit ezután lefegyverezték és rendőri őrizetbe vették. , szerencsére anélkül, hogy árthatott volna a nőnek.

Éric Tufféry, a Saint-Denis ügyésze megerősítette a támadást.

A gyanúsított eredetileg Mayotte-ból származik, de évek óta Réunionban él. Az incidenst megelőzően a rendőrség ismerte őt – közeli forrás szerint.

A vizsgálat ezen szakaszában a támadó viselkedésének motivációja még nem ismert.

A támadás egy újabb, néhány nappal korábban bekövetkezett esemény után következett, amikor egy ember a Joker-vetítés során a zsúfolt párizsi moziban „Allah Akbar” -t üvöltött, és ezzel pánikot okoztak a nézők között.

Október elején egy radikális iszlamista, aki a párizsi rendőrségi központban dolgozott, négy kollégáját szúrta le a párizsi rendőrségi kantinban.

Vadhajtasok.hu