Vadhajtások

Kamu Geri fullba nyomja a kretént: amíg nincs CT addig nincs Atlétikai VB📺

Karácsony Gergely főpolgármester a szerdai kormányülést követően rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostor előtt,- tudósít a pestisrácok.hu.

Ahogyan az várható volt, semmi új információval nem gazdagodtunk: nem lesz Atlétikai VB Budapesten, ha és amennyiben a kormány nem változtat eddigi stratégiáján és nem ad minden kerület számára CT berendezést. A főpolgármester arról is beszélt, hogy az úgynevezett “presztízsberuházásoknál” – mint például a Néprajzi Múzeum – fontosabb a közlekedés és megoldandó feladat a parkolási rendszer is. Bár szerinte a kerületek nem fognak lemondani az egyébként jól működő és milliárdos bevétellel járó díjakról, így az egységesítés nem, de az egyszerűsítés szóba fog még kerülni a Közgyűlésen. Cáfolta viszont kampánytanácsadójának Magyar Narancsban megjelent nyilatkozatát, így valószínűleg nem lesz időkorlát-emelés a kerületi parkolások tekintetében.


Karácsony Gergely az is elmondta: megtették az első lépést, hogy létrejöjjön egy konstruktív, partneri viszony a kormány és a főváros között, és a közös cél az, hogy Budapest fejlődjön, a Budapesti Közfejlesztések Tanácsát pedig néhány héten belül összehívják. Karácsony elmondta: felvetette, hogy alkossanak egy Budapest-törvényt a főváros igényeiről, de Orbán Viktor azt mondta, ilyen szándékaik nincsenek, és ezt ő tudomásul vette. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, a választók döntését tiszteletben kell tartani, ezért partnerként tekintenek Karácsonyra, akinek rendelkezésére fog állni a korábban Tarlós István és a kormány között született megállapodásban szereplő költségvetés. Elmondta, hogy a kispesti stadion befejezését és a kézilabda vébére készülő sportcsarnok befejezését a kormány és a főváros is támogatja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, csak olyan fejlesztéseket fognak végigcsinálni, amiket a kerületek és Budapest is támogat. Szólt arról is Gulyás, hogy a BKV járműparkja megújítását is tervezik.

Forrás: PestiSrácok.hu