Vadhajtások

Kamu Geri megy a Várba Orbánhoz, és csak egy dolgot visz magával: a programját

Egyetlen dolgot viszek magammal a Várba: a programomat, írja Gyurcsány bábja a Facebookján.

Íme a teljes posztja:

„Megalakult hát a Fővárosi Közgyűlés, köszönöm mindenkinek, aki követte a mai ülést, különösen annak a sok budapestinek, akik személyesen is eljöttek, a civil szervezeteknek, amelyeknek képviselői véleményük elmondásával segítették a munkánkat. A ma meghozott döntések alapján kiszámítható és világos, mit fogok képviselni holnap a kormány ülésén. Egyetlen dolgot viszek magammal a Várba: a programomat. Hiszen ennek végrehajtására adtak felhatalmazást a budapestiek, és én ehhez ragaszkodom. Ez a program a kormány élsport-fókuszú beruházási terveivel szemben egy zöld- és egészségfókuszú fejlesztési irányt jelöl ki a városnak.

A Városliget ügyében a mai közgyűlési döntés világos mandátumot adott: új, még el nem kezdett épület a Ligetben nem épülhet, ezek helyett a zöldfelületet kell megnövelni. Kezdeményezni fogom holnap a kormányülésen, hogy az így megtakarított összeget a budapesti közlekedés fejlesztésére fordítsuk.

De a közgyűlés felhatalmazott arra is, hogy első és legfontosabb dolgunknak a kormánnyal közösen az Egészséges Budapest program folytatását, a budapesti járóbeteg-ellátás javítását, a kerületek diagnosztikai felszereltségének fejlesztését tekintsük. Ezt követően minden egyes budapesti beruházásnál három szempontnak kell érvényesülnie. 1. Nem csökkenhet a városban a zöldfelületek aránya. 2. Minden beruházásnak fenntarthatóan működtethetőnek és finanszírozhatónak kell lennie. 3. Az összes beruházás költségének átláthatónak és ellenőrizhetőnek kell lennie.

Ezt képviseltem a választási kampányban, ezt képviseltem a mai Fővárosi Közgyűlésén, ezt fogom képviselni holnap a kormány ülésén. Mert ez Budapest érdeke. És mert ezzel bíztak meg a budapestiek.”