Vadhajtások

Kifütyülték a kokainos Lacknert a kispesti képviselők eskütételén

Szégyellem magam, hogy kispesti vagyok– fogalmazott az egyik kerületi lakos, miután tegnap a kispesti korrupciógyanús ügy főszereplői, köztük az MSZP-ből már kizárt Lackner Csaba letették az esküt az alakuló képviselő-testületi ülésen, írja a Magyar Hírlap.

A kispestiek az önkormányzat épülete előtt transzparensekkel fogadták a baloldali kerületi vezetőket. A táblákon azok az idézetek szerepeltek, amelyek a választásokat megelőzően kiszivárgott felvételeleken hangzottak el Lackner szájából, például: „Aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye”.

Az új polgármester nem mondott beszédet, de a helyi választási bizottság vezetője az ünnepről, az erkölcsösségről, a bizalomról és a hitelességről szólt, továbbá arról, hogy az esküt tett képviselők ne feladatként, hanem hivatásként tekintsenek munkájukra.

A fideszesek kólával érkeztek:

Amikor a polgármester, Gajda Péter vette át megbízólevelét, csak egy-két füttyszó hallatszott az ülésteremben, Lackner Csabát viszont nem csupán kifügyülték, hanem

„tolvaj”, „kokaincsászár”

jelzőkkel illették, de volt olyan is, aki bekiabálta:

„add vissza Csabi a mandátumodat”.

Gajdáék egyébként az előterjesztések elfogadásával maguk között osztották fel az önkormányzati pozíciókat.

Forrás: Magyar Hírlap