2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Horváth Csaba meghátrált a zuglói parkolási ügyben

Mégsem kötik meg a botránygyanús szerződést a XIV. kerületben.

Az eredeti tervekkel ellentétben a zuglói képviselő-testület tegnap mégsem hozott döntést arról a zűrös parkolási előterjesztésről, amely alapján a XIV. kerület újabb négy évre kötne szerződést a gyanús üzletekben érintett Kupper András cégével.

A szerződésről szóló előterjesztést eredetileg Horváth Csaba frissen megválasztott szocialista polgármester nyújtotta be, aki az üggyel kapcsolatban a 24.hu-nak úgy reagált,

„nem tehetett másként”.

Később a DK, majd maga Horváth is kifarolt az előterjesztés mögül. Sajtóértesülések szerint egyébként azt a Momentum sem szavazta volna meg.

Ismeretes, Kuppert korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt ítélte el a bíróság, mivel vállalkozása, a Centrum engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton. Ráadásul volt cége huszonhárom vezetője ellen jelenleg is eljárás zajlik csalás vádjával. Ami az egyelőre elnapolt tervet illeti, az előterjesztés alapján a zuglói önkormányzat a Kupper-féle C-Ware Kft.-től rendelt volna hetvenhat parkolóautomatát, amelynek darabja legalább kétmillió forintba kerül. Az Origo beszámolója szerint a „nagyobb átláthatóság és a huszonegyedik századi szellemiségű városvezetés jegyében” ezek az automaták nem fogadnának el bankkártyát, fizetni így csupán a visszaélésre lehetőséget adó készpénzes módszerrel lehetne. Kupper amúgy nem most kezdené a zuglói üzletelést, már 2017-ben kétszázhét parkolóautomatát helyezett el a cége a XIV. kerületben. A városrész polgármestere pedig akkor nem más volt, mint Budapest újonnan megválasztott vezetője, Karácsony Gergely.

Tegnap a testület végül arról szavazott, hogy Zugló elsőként csatlakozzon az egységes fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkoló automaták be legyenek kötve a NAV rendszerébe. Horváth Csaba pedig még a nap folyamán azt ígérte, a botrányos és aggályos parkolási szerződés ügyében lakossági konzultációt kezdeményez.

Forrás: Magyar Hírlap
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató