Vadhajtások

Nyerges Attila: Szétrobbant a lépem

Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere október elején kis híján életét vesztette, miután egy motorbalesetben megsérült a lépe. Az énekes-dalszerző otthonában lábadozik, és hamarosan visszatér.

November végén tér vissza a színpadra Nyerges Attila, az Ismerős Arcok zenekar frontembere – tudta meg a Bors. A Nélküled című gigaslá­ger előadója és dalszerzője még október 9-én szenvedett balesetet, miután motorja elé szabálytalanul kifordult egy autós. A zenész aznap könnyebb sérüléssel került kórházba, hamar haza is mehetett, ám öt nappal a baleset után életmentő műtéten esett át.

– Négy nappal azután, hogy hazaengedtek, hétfőn rosszul lettem, és mint kiderült, a lépem szétrobbant, elkezdtem befelé vérezni. Délután 4-5 óra felé mentővel vittek a kórházba, másfél órán belül már a műtőasztalon voltam. Azt mondták, hogy az utolsó pillanatban operáltak meg, mert rengeteg vért vesztettem, és az orvosok már darabokban vették ki a lépemet – kezdi történetét Nyerges, aki szerint a kórházban nem hibáztak, amikor hazaengedték, hi­szen az első vizsgálatok során nem lehetett látni a komolyabb belső szervi problémát, a lépnek pedig megvan az a rossz szoká­sa, hogy ha megsérül, nem azonnal, hanem néhány nap után jön elő a baj.

– Az életmentő műtét után meglehetősen gyorsan javult az állapotom, a következő hétfőn már haza is engedtek. A fájdalmaim lassan múlogatnak, és hematológushoz kell járnom, mert a lép szerepét át kell vennie a többi szervemnek, ami jó fél­éves procedúra lesz. Elvileg semmit nem kell másképp csinálnom, mint korábban, kaptam kötelező, egész életre szóló védőoltásokat, illetve elég hosszú ideig vérhígítót kell injekcióznom a trombózisveszély mi­att – meséli a zenész, aki no­vember 29-én Pécsen fog ismét fellépni a zenekarral, és onnantól a tervei szerint minden koncerten ott lesz.

– December 15-én lesz az öt­ven­éves szülinapi bulimmal egybekötött nagykoncertünk a Barba Negra Music Clubban, amit nyugodtan nevezhetek első születésnapomnak is, hiszen új életet kaptam. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, sokat jelentett nekem az a sok jókívánság a műtét utáni nehezebb na­pokban, amikor a magam gyenge­ségétől és a tehetetlenségtől meglehetősen el voltam szontyolodva. Egyelőre otthon készülök a koncertre, de 15-e körül visszatérek a próbákra is – mondja Nyerges.

Forrás: Bors